• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ποια bnb γέμισαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Πολύ καλές πληρότητες σημείωσαν τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης που λειτουργούν σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όπως αναφέρει ο Στέφανος Χίου, πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α., αυτό το τριήμερο δούλεψαν η Αττική, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Βοιωτία (Ωρωπός) αλλά και η Χαλκιδική.

Ωστόσο οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες καθώς οι Έλληνες κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Και αυτή η τάση εντείνεται μετά και το πλήγμα που υπέστησαν τα οικονομικά τους κατά τη διάρκεια του lockdown. Γενικά σε αυτές τις περιοχές, οι μεγάλες και πολύ ακριβές βίλες έμειναν άδειες.

Επίσης ο κ. Χίου επισημαίνει ότι ακόμα και σε αυτούς τους προορισμούς που είχαν ζήτηση, δούλεψαν μόνο τα καλά φροντισμένα σπίτια και όσα βρίσκονταν σε καλές τοποθεσίες. «Τα σπίτια που μέχρι τώρα δούλευαν επειδή είχαν γεμίσει τα πιο δημοφιλή, πλέον θα μείνουν εκτός αγοράς», αναφέρει ο κ. Χίου προβλέποντας ότι θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης το επόμενο διάστημα.

Αυτό το τριήμερο έγινε μεγάλη συζήτηση για το γεγονός ότι τα Short-Term Rentals “πήραν τους πελάτες των ξενοδοχείων” που δεν άνοιξαν. Η πρόεδρος του Σ.Ο.ΔΙΑ. Θεοδώρα Δήμα απαντά χαρακτηριστικά: “Οι Έλληνες έκαναν διακοπές, επειδή υπάρχει το Airbnb. Άλλωστε τα STR προελκύουν διαφορετικό είδος τουριστών, οι οποίοι δεν θα έρχονταν αν δεν υπήρχαν τα STR”.

Πίσω στη μεσοπρόθεση

τριήμερο Αγίου ΠνεύματοςΠολλοί ιδιοκτήτες στρέφονται πλέον και στη μεσοπρόθεσμη μίσθωση. Εξοχικές κατοικίες νοικιάζονται για έναν, δύο ή και τρεις μήνες από οικογένειες και παρέες για να περάσουν το καλοκαίρι. Από τη μία η τιμή είναι πιο συμφέρουσα. Από την άλλη, οι ενοικιαστές αισθάνονται ότι μπορούν να ελέγξουν καλύτερα τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής σε ένα σπίτι όπου διαμένουν μόνοι τους. Και σε αυτή την περίπτωση, οι προορισμοί που έχουν οδική πρόσβαση είναι οι πιο δημοφιλείς.

Επίσης μεγάλη ζήτηση έχουν και όσα σπίτια διαθέτουν πισίνα δίνοντας ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα απομόνωσης τους ενοικιαστές τους.

Η χρονιά του last minute

Κάτω από όλες τις αντίξοες συνθήκες, η φετινή χρονιά θα κριθεί στο last minute. Αυτό φάνηκε και το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που οι περισσότερες κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις μερικές ημέρες πριν.

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες από το εξωτερικό, το πόσοι θα έρθουν θα εξαρτηθεί από το άνοιγμα των πτήσεων από τις 15 Ιουνίου και μετά. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Ryanair, ξεκινούν με ένα περιορισμένο πρόγραμμα πτήσεων, το οποίο θα επεκτείνουν εφόσον υπάρξει ζήτηση.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend