• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Ίσως καταστούν εφικτά κάποια τουριστικά ταξίδια

Ίσως καταστούν εφικτά κάποια τουριστικά ταξίδια, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας. Τα ταξίδια όμως αυτά θα διέπονται από περιορισμούς και μέτρα ασφαλείας.  Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα πριν από το καλοκαίρι.

Στο σύνολό της όμως, απίθανη θα πρέπει να θεωρείται μια «κανονική» περίοδος διακοπών το φετινό καλοκαίρι.

“Μια κανονική περίοδος διακοπών, με γεμάτα παραλιακά μπαρ και καλύβες στα βουνά δεν μπορεί να υπάρξει. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο”

τόνισε ο κ. Μάας μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ομολόγους του από την Αυστρία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν για το θέμα.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή ισχύουν σε πολλές χώρες αρκετοί περιορισμοί, οι οποίοι, δεν αποτελούν ασφαλώς καλή προϋπόθεση για ξεκούραστες διακοπές. Στη Γερμανία σε ισχύ έως τις 3 Μαΐου θα βρίσκεται ταξιδιωτική οδηγία για όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Η κατάσταση αναμένεται να επανεκτιμηθεί στο τέλος Απριλίου.

Εφικτές οι διακοπές εκτός Γερμανίας

Ο υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας Γκερντ Μύλερ πιστεύει ότι θα είναι εφικτά τα ταξίδια και εκτός Γερμανίας αλλά υπό προϋποθέσεις.

“Πιστεύω ότι θα υπάρχει πιθανότητα για διακοπές στη Μεσόγειο — συμπεριλαμβανομένης και της βόρειας Αφρικής”

δήλωσε ο κ. Μύλερ και σημείωσε ότι για χώρες όπως η Τυνησία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό έσοδο. Για να επιτραπούν τα ταξίδια στην περιοχή θα πρέπει να ισχύουν ευρωπαϊκοί όροι υγιεινής όπως διευκρίνισε.

Μη ξεγράφετε τη σεζόν

Ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων της Γερμανίας Νόρμπερτ Φίμπιγκ επέκρινε τους αξιωματούχους οι οποίοι με δηλώσεις τους «ξεγράφουν» τις φετινές διακοπές ή τουλάχιστον τις διακοπές στο εξωτερικό. Ζήτησε να δοθούν θετικά μηνύματα για τον τουρισμό, λαμβάνοντας βέβαια υπ’ όψιν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.

“Χρειάζεται μια διαφορετική συζήτηση και όχι ένα ρέκβιεμ”

είπε χαρακτηριστικά.

Στη Γερμανία εκτιμάται ότι περίπου 70.000 ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλούνται ήδη με χρεοκοπία, ενώ ο τουριστικός κλάδος δέχεται παγκοσμίως, ισχυρές πιέσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend