• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ο κόσμος θα συνεχίσει να ταξιδεύει αλλά με τα κατάλληλα μέτρα

Ο κόσμος θα συνεχίσει να ταξιδεύει αλλά με τα κατάλληλα μέτρα, τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, για το πότε θα ταξιδέψουμε και πάλι, ο καθηγητής απάντησε ότι είναι νωρίς ακόμα για να δώσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τόνισε όμως «Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο μέτρο η κατάργηση των ταξιδιών από ένα σημείο και μετά. Αλλά με κατάλληλα μέτρα και ανάλογα με το επίπεδο ανοσίας που έχει χτιστεί σε κάθε χώρα». Επεσήμανε ότι η κάθε χώρα έχει διαφορετικό ρυθμό διάδοσης της ασθένειας, εφαρμογής μέτρων και ανταπόκρισης σε αυτά. Ως εκ τούτου, ο ρυθμός ανοσίας μιας χώρας είναι διαφορετικός από μια άλλη.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Κίνας, η οποία χαλάρωσε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και κατόπιν είδε κρούσματα «εισαγόμενα». Είπε λοιπόν ότι χρειάζεται προσοχή και υπομονή.

Εξέφρασε όμως τη βεβαιότητα ότι «σιγά-σιγά ο κόσμος θα επανέλθει στην κανονικότητα».

Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να ταξιδεύει. Το σημαντικό όμως είναι τόσο οι κυβερνήσεις όσο και όλη η ταξιδιωτική βιομηχανία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Αφενός για τη στήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να αντέξουν την κρίση. Και αφετέρου

για τη διασφάλιση της υγείας των ταξιδιωτών και την επαναδημιουργία του αισθήματος ασφάλειας.

Και τώρα είναι η ώρα για να προετοιμαστούμε όλοι για αυτή την αλλαγή.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend