• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb υπόσχεται «πιο ευέλικτες κρατήσεις» λόγω κορωνοϊού

Από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, η Airbnb έχει κρατήσει μια αρκετά σιωπηρή στάση. Ωστόσο χθες εξέδωσε μια οδηγία τόσο για τους hosts όσο και για τους guests. Η οδηγία αφορά τα ακυρωτικά ενώ αναφέρεται και σε άλλα θέματα των υπηρεσιών της.

Η οδηγία της Airbnb

“Σήμερα ανακοινώνουμε τις «Πιο ευέλικτες Κρατήσεις», μια σειρά εργαλείων και προγραμμάτων που αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τα σχέδιά τους για φιλοξενία ή ταξίδια. Σήμερα, οι hosts της Airbnb προσφέρουν ήδη ευέλικτες και μέτριες πολιτικές ακύρωσης σε πάνω από το 60% των ενεργών καταχωρίσεων. Και γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια ταξιδιώτες εξακολουθούν να κάνουν κράτηση για επαγγελματικά ταξίδια, αποδράσεις και άλλα μέρη για διαμονή.

Αυτές οι βελτιώσεις στοχεύουν στην προώθηση μιας δίκαιης ισορροπίας και πρόσθετης διαφάνειας για τη μοναδική αμφίδρομη κοινότητά μας, που αποτελείται από οικοδεσπότες (ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρηματίες φιλοξενίας) και επισκέπτες (ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδικά καταλύματα και τοπικές εμπειρίες).

Όταν ξεσπά μια κρίση όπως αυτή του κορωνοϊού, γνωρίζουμε ότι επηρεάζονται τόσο οι οικοδεσπότες της Airbnb όσο και οι επισκέπτες. Οι οικοδεσπότες χάνουν τα κέρδη στα οποία βασίζονται για να τα βγάλουν πέρα. Οι επισκέπτες χάνουν τις αποταμιεύσεις που με κόπο έχουν αποκτήσεις για τις διακοπές τους. Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε και τις δύο πλευρές και αναλαμβάνουμε μια σειρά ενεργειών.

Καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι άλλες επιπτώσεις έχουν γίνει πιο διαδεδομένες, εισάγουμε τις «Πιο Ευέλικτες Κρατήσεις» για να δώσουμε στους ταξιδιώτες περισσότερη σιγουριά κατά την κράτηση και να βοηθήσουμε τους οικοδεσπότες να εξασφαλίσουν περισσότερες κρατήσεις μακροπρόθεσμα:

Ανταμοιβή για ευέλικτους οικοδεσπότες

Εκτιμούμε και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε οικοδεσπότες που είναι πρόθυμοι και ικανοί να προσφέρουν επιστροφές για ακυρώσεις που διαφορετικά θα υπόκεινταν σε χρεώσεις. Οι οικοδεσπότες θα έχουν νέα εργαλεία για να εγκρίνουν άμεσα επιπλέον επιστροφές μέσω της πλατφόρμας μας. Επίσης, θα προσφέρουμε προωθητικές ενέργειες που αυξάνουν την προβολή αυτών των καταχωρίσεων για την προώθηση νέων κρατήσεων. Τέλος, θα παραιτηθούμε από το κανονικό τέλος φιλοξενίας μας 3% για νέες κρατήσεις για αυτές τις καταχωρήσεις μέχρι την 1η Ιουνίου 2020.

Φίλτρο εύκολης αναζήτησης για ταξιδιώτες

Οι επισκέπτες θα έχουν φίλτρα που διευκολύνουν την εύρεση και κράτηση επιλογών διαμονής που έχουν την καταλληλότερη πολιτική ακύρωσης (ευέλικτη, μέτρια ή αυστηρή), ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις τρέχουσες προοπτικές του COVID-19.

100% επιστροφή του τέλους εξυπηρέτησης επισκεπτών της Airbnb

Θα αναλάβουμε κι εμείς το μερίδιό μας στην προσπάθεια να παρέχουμε στους επισκέπτες μεγαλύτερη ασφάλεια. Για κρατήσεις που γίνονται τώρα μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, εάν οι επισκέπτες χρειαστεί να ακυρώσουν και δεν οφείλουν επιστροφή του τέλους εξυπηρέτησης επισκεπτών της Airbnb, θα επιστρέψουμε αυτό το ποσό ως ταξιδιωτικό κουπόνι το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικό ταξίδι.

Να σημειωθεί ότι στις περισσότερες από τις υπάρχουσες κρατήσεις μας εξακολουθούν να ισχύουν ακυρώσεις χωρίς ποινή. Για τις υπόλοιπες, και εφόσον ισχύουν σοβαρές και απρόβλεπτες συνθήκες, υπάρχει η επιλογή της ακύρωσης λόγω “ειδικών περιστάσεων”. Αυτή  παρέχει στους επισκέπτες 100% επιστροφή χρημάτων. Ήδη από την αρχή του ξεσπάσματος του κορωνοϊού, επεκτείναμε την ισχύ αυτής της επιλογής προκειμένου να καλυφθούν συνθήκες και τοποθεσίες που επηρεάστηκαν σοβαρά, χρησιμοποιώντας κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από τις κυβερνήσεις και τις υγειονομικές αρχές. Παρακαλούμε ανατρέξτε στη Σελίδα Βοήθειας της Airbnb σχετικά με τα θέματα του κορωνοϊού.

Ενώ είναι σαφές ότι ο κορωνοϊός θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, πιστεύουμε ότι τα ταξίδια μακροπρόθεσμα θα ανακάμψουν. Είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ανθεκτικές βιομηχανίες στον κόσμο. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε όλους τους ενδιαφερόμενους σε αυτό το μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα εργαλεία και προγράμματα”.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend