• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

BnB Guest Conference: Οι ελληνικές δικαστικές αποφάσεις καθορίζουν το μέλλον της βραχυχρόνιας;

δικαστικές αποφάσεις βραχυχρόνιας

Μετά από διάφορες δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν εις βάρος της βραχυχρόνιας μίσθωσης, δύο ελληνικά δικαστήρια πρόσφατα αποφάσισαν υπέρ των ιδιοκτητών που νοικιάζουν τα ακίνητά τους μέσω πλατφορμών. Η μία είναι η περίπτωση της οδού Χέυδεν στην Αθήνα, την οποία εκπροσώπησε και κέρδισε η δικηγόρος Δάφνη Μπατσαρά. Και η άλλη, ένα διατηρητέο στο Ναύπλιο για το οποίο το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή γειτονικού ιδιοκτήτη.

Γίνεται πλέον εμφανές ότι και οι δικαστικές αρχές αρχίζουν να αποδέχονται τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, εφόσον είναι σύννομη. Φυσικά κάθε περίπτωση έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ωστόσο ένας ιδιοκτήτης οφείλει να ακολουθεί το νομικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί.

Οι δικαστικές αποφάσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο του BnB Guest Conference που θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Ιανουαρίου, στο Divani Caravel. Εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναλύσουν τις δικαστικές αποφάσεις και θα εξετάσουν πώς αυτές επηρεάζουν το μέλλον της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα. Και φυσικά, θα παρουσιάσουν όλους τους όρους και τους κανόνες που πρέπει κάποιος να ακολουθεί προκειμένου να είναι νόμιμος.

Στο συγκεκριμένο πάνελ θα συμμετέχουν η δικηγόρος Δάφνη Μπατσαρά, που πέτυχε την αξιοσημείωτη νίκη στην πρόσφατη υπόθεση, ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών, o κ. Νάσος Γαβαλάς, General Manager της Mint Property Management Services Sa ενώ η δημοφιλής ομάδα στο Facebook Airbnb Greece – Greek Hosts θα δώσει το δικό της «παρών» με τον βαθύ γνώστη της αγοράς, τον κ. Στράτο Ζαφειριάδη. Το πάνελ θα συντονίσει η δημοσιογράφος Στεφανία Σούκη.

Αν θέλετε να μάθετε όλα όσα συμβαίνουν αλλά και όλα όσα πρόκειται να συμβούν στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, δηλώστε συμμετοχή στο BnB Guest Conference.

Για την εγγραφή σας, η οποία είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ,

Previous ArticleNext Article