• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Spaceprk: Το Airbnb των χώρων εκδηλώσεων είναι ελληνικό

airbnb χώρων εκδηλώσεων

Μια πολύ επιτυχημένη ελληνική επιχειρηματική ιδέα για πλατφόρμα τύπου Airbnb χώρων εκδηλώσεων παρουσιάζει το ειδησεογραφικό site voria.gr.

Πρόκειται για την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ανοιχτών και στεγασμένων χώρων εκδηλώσεων και γυρισμάτων, Spaceprk. Την πλατφόρμα δημιούργησε τον περασμένο Φεβρουάριο η Ζέτα Νικολακοπούλου.

«Για όλα χρειάζεται μία αφορμή. Για εμένα προέκυψε όταν η αδερφή μου ήθελε να διοργανώσει τα γενέθλια του γιου της. Δεν θέλαμε έναν συμβατικό χώρο και έτσι καταφύγαμε σε έναν δικό μας ανοιχτό χώρο στην εξοχή. Παρατηρούσα πόσο ευχαριστημένοι ήταν όλοι και τότε αποφάσισα να το ψάξω περισσότερο», εξηγεί στη Voria.gr η Ζέτα Νικολακοπούλου που εργάζεται τα τελευταία 14 χρόνια στα ΕΛΠΕ και εμπνεύστηκε το «Airbnb» των εναλλακτικών χώρων.

Σε μόλις οκτώ μήνες, η airbnb των χώρων εκδηλώσεων, η Spaceprk είναι ένα success story. Πέρα από τους χώρους που διαθέτει σε Αθήνα, Πελοπόνησσο, και σε νησιά (μεταξύ άλλων σε: Μύκονο, Κέρκυρα, Άνδρο, Ύδρα) έχει διεθνοποιηθεί με χώρους σε Ινδία, Λατινική Αμερική (Εκουαδόρ, Χιλή) και Ηνωμένες Πολιτείες (Πενσυλβάνια, Νιου Τζέρσεϊ). Και όπως όλα δείχνουν είναι μόνον η αρχή…

Από βίλες μέχρι μισογκρεμισμένες κατοικίες

Μέσω του Spaceprk νοικιάζονται με τη μέρα ή με την ώρα βίλες, διαμερίσματα, πισίνες, ταράτσες, γκαράζ, αποθήκες, χωράφια, οικόπεδα, κήποι, σκάφη αναψυχής, μέχρι και… μισογκρεμισμένες κατοικίες. Τι μπορεί να κάνει ο μισθωτής στους χώρους αυτούς; Παιδικό πάρτι, συνέδριο, ή όποιο event επιθυμεί, γυρίσματα για σίριαλ, video clips, διαφημίσεις, φωτογραφήσεις κ.ά.

Το κομμάτι της κινηματογραφικής παραγωγής, μέχρι στιγμής, είναι αυτό που κερδίζει περισσότερους πόντους.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Θοδωρή Μαραντίνη, των Onirama που γύρισε το video clip του τελευταίου του τραγουδιού, «Πρώτος Φεύγω» σε ένα γκαράζ, που μισθώθηκε μέσω του spaceprk.com. Αλλά και του ιδιοκτήτη μισογκρεμισμένου σπιτιού που διέθεσε για μερικές ώρες το χώρο του για το γύρισμα ενός video clip νεαρής τραγουδίστριας.

Βίλες μισθώθηκαν μέσω της πλατφόρμας παρέχοντας το ιδανικό σκηνικό για τα γυρίσματα και σκηνών σε σίριαλ.

Δείτε περισσότερα στο voria.gr

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend