• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Νέα πρόεδρος του ΕΟΤ η Άντζελα Γκερέκου ;

Γκερέκου πρόεδρος ΕΟΤ

Παραιτήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το tourismtoday φαβορί για τη θέση είναι η Άντζελα Γκερέκου. Αν και δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα πρόεδρος θα έχει και εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Aυτό σημαίνει τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις αρμοδιότητες του προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, που μέχρι σήμερα είχε όλες τις εκτελεστικές αρμοδιότητες. Αλλά και το αν η θέση του Προέδρου του ΕΟΤ θα είναι πλέον επ’ αμοιβή καθώς μέχρι τώρα ήταν αμισθί.

Η Άντζελα Γκερέκου με εμπειρία στο χώρο του τουρισμού, υπήρξε υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου 2009 καθώς και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ποιά είναι η Άντζελα Γκερέκου

Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κέρκυρας, στις εθνικές εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012.

Το 2005 εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε διαδοχικά τους Τομείς Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού και Τουρισμού.

Η σχέση της όμως με το ΠΑΣΟΚ, πέρασε από “σαράντα κύματα”.

Στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επανεντάχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Στις 8 Ιανουαρίου 2015 η Άντζελα Γκερέκου ανακοίνωσε την αποδοχή της προτάσεως να προσχωρήσει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητά της στο Νομό Κέρκυρας με το ίδιο κόμμα.

Είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας.

Έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Πρωταγωνίστησε στην ελληνο-βρετανική παραγωγή «Το κορίτσι της Μάνης», η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών.

Έχει αναλάβει σειρά από κοινωνικές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερες την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής του Ελληνικού τμήματος της παγκόσμιας καμπάνιας του Global Progressive Forum, η οποία στόχο είχε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την άσκηση πίεσης στις Κυβερνήσεις, για να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει με την υπογραφή της «Διακήρυξης της χιλιετίας» στον ΟΗΕ το 2001, η πρωτοβουλία για την ενημέρωση και την ενίσχυση του κινήματος των Δωρητών Οργάνων Σώματος και η πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Είναι παντρεμένη με τον Τόλη Βοσκόπουλο και μητέρα μιας κόρης.

Μιλά Ιταλικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend