• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ξαφνικές ανακατατάξεις στο «τιμόνι» της Booking.com: Παραγκωνίζεται η Tans;

Τη θέση του CEO της Booking.com αναλαμβάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του ομίλου Booking Holdings, Glen Fogel. Η μέχρι τώρα CEO της Booking.com, Gillian Tans, αναλαμβάνει το ρόλο του προέδρου της εταιρείας, μια θέση που δημιουργήθηκε τώρα.

Και οι δύο διορισμοί ισχύουν αμέσως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο Fogel, που παραμένει και επικεφαλής του ομίλου, δήλωσε ότι επιθυμεί να ενδυναμώσει τη θέση της εταιρείας μέσω των συνεργασιών.

Αυτή η αυξημένη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Booking.com, Kayak, OpenTable, Agoda, Priceline και Rentalcars.com, αποτέλεσε χαρακτηριστικό γνώρισμα της θητείας του Fogel ως Διευθύνοντος Συμβούλου της Booking Holdings, θέση που ανέλαβε το 2017. Προηγουμένως, οι μάρκες λειτουργούσαν πιο ανεξάρτητα. Φαίνεται ότι υπήρχε κάποια αντιπαράθεση μεταξύ της Tans, του Fogel και του διευθύνοντος συμβούλου της Kayak, Steve Hafner, για το πώς – και εάν – θα διαμορφωθεί αυτή η συνεργασία.

Οι εντάσεις στην Booking Holdings είχαν αναφερθεί σε άρθρο της The Information τον περασμένο μήνα. Το άρθρο κάνει λόγο για αγώνα εξουσίας μεταξύ του Hafner και της Tans σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της Booking Holding και τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκαν ορισμένες από αυτές τις συνεργασίες.

«Πρέπει κάπως να αποφασίσουμε τι θα γίνουμε τα επόμενα πέντε χρόνια», ανέφερε ο Hafner στο άρθρο. «Είμαστε ένα κεφάλαιο αξίας; Ή είμαστε ένα κεφάλαιο ανάπτυξης; Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε τίποτα από τα δύο. Είναι πιο διασκεδαστικό να είσαι ένα κεφάλαιο ανάπτυξης, αλλά πρέπει να έχεις καλές ιδέες».

Πριν το διορισμό της ως CEO της Booking.com το 2016, η Gillian Tans διετέλεσε πρόεδρος και επικεφαλής λειτουργίας της Booking.com. Η Tans εργάστηκε και σε άλλες θέσεις, επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων, λειτουργιών, πληροφορικής, περιεχομένου και υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών της Booking.com.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend