• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb αλλάζει την πολιτική χρεώσεων

Η Airbnb αλλάζει την πολιτική χρεώσεων καταργώντας την προμήθεια που πληρώνουν οι επισκέπτες. Η κίνηση αυτή μεταφράζεται ως μια προσπάθεια για να ανταγωνιστεί την Booking.com.

Η αλλαγή αυτή αφορά ιδιοκτήτες ακινήτων που δημιουργούν λογαριασμούς από τις 4 Ιουνίου σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Ασία (εκτός Ιαπωνίας) και Αφρική. Ως προεπιλογή, οι ιδιοκτήτες θα χρεώνονται με προμήθεια 14%. Μέχρι τώρα η Airbnb χρέωνε στους ιδιοκτήτες προμήθεια 3-5% ενώ στους επισκέπτες έως και 20% της τιμής καταχώρησης.

Πλέον οι ιδιοκτήτες (παλιοί και νέοι) θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μεταξύ της χρέωσής τους κατά 14% ή της «κοινής χρέωσης ιδιοκτήτη και επισκέπτη». Αυτό περιλαμβάνεται σε ενημέρωση που έστειλε η πλατφόρμα στα μέλη της.

Ο ανταγωνισμός επηρεάζει την πολιτική χρεώσεων

«Η Booking δεν έχει χρεώσει ποτέ τέλη στους καταναλωτές», δήλωσε η Leslie Cafferty, εκπρόσωπος της Book Holdings. «Η αποστολή μας είναι να συνδέσουμε τους πελάτες με τις εξαιρετικές δυνατότητες διαμονής σε όλο τον κόσμο και παράλληλα να δημιουργήσουμε έσοδα για τους συνεργάτες μας. Μόνο οι συνεργάτες μας πληρώνουν προμήθεια αφού η Booking τους αποφέρει έσοδα, ενώ παρέχει εξυπηρέτηση πελατών και μετάφραση περιεχομένου σε 40 γλώσσες».

Τώρα που η Airbnb απέκτησε το HotelTonight, όλα αυτά τα ακίνητα σε όλο τον κόσμο (εκτός από την Ιαπωνία) θα χρεώνονται με 15% μόνο στους ιδιοκτήτες. Τα boutique και τα παραδοσιακά ξενοδοχεία που είχαν προηγουμένως εγγραφεί στη λίστα με την Airbnb δεν επηρεάζονται από την αλλαγή.

Η Airbnb έστειλε πριν από περίπου μια εβδομάδα ενημέρωση στους οικοδεσπότες σχετικά με τις αλλαγές στην πολιτική χρεώσεων. Ανέφερε ότι “είδε αύξηση των κρατήσεων σε ορισμένες περιοχές για τους οικοδεσπότες που την υιοθέτησαν”.

Άλλωστε αυτή η κίνηση την τοποθετεί σε ένα πιο ισότιμο επίπεδο με τη Booking.com, η οποία εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιεί ως πλεονέκτημα το ότι δεν χρεώνει τέλη κράτησης στους επισκέπτες. Ωστόσο η Airbnb δεν ανέφερε αυτό το επιχείρημα στους οικοδεσπότες.

Επιπλέον, η Marriott λανσάρισε το Homes & Villas, επίσης χωρίς να χρεώνει τέλη στους επισκέπτες.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend