• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ν. Ηλιόπουλος: Όχι απαγόρευση αλλά όρια στη βραχυχρόνια μίσθωση

Νάσος Ηλιόπουλος

Όχι στην απαγόρευση της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ναι στον διαχωρισμό ανάμεσα σε φυσικό και νομικό πρόσωπο. Αυτό ανέλυσε στο φακό του BnB News, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με το συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, σχετικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση. Μας μίλησε κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Βραχυχρόνια Μίσθωση και Αθήνα: Παρόν & Μέλλον», που συνδιοργάνωσαν στο ΕΒΕΑ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και η ΠΟΜΙΔΑ, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ηλιόπουλος, η πρόταση του συνδυασμού του περιλαμβάνει την εξαίρεση των νομικών προσώπων από τη βραχυχρόνια μίσθωση. Κι αυτό γιατί αποτελεί «μια μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι σε έναν δομημένο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, τον τουριστικό κλάδο». Και εξηγεί: «Μια επιχείρηση που θέλει να ασχοληθεί με τον τουρισμό θα πρέπει να το κάνει κανονικά, με τον πιο επίσημο τρόπο».

Για τα φυσικά πρόσωπα, προτείνει να μπει όριο πόσα σπίτια ανά ΑΦΜ θα μπορεί κάποιος να έχει στις πλατφόρμες. Αλλά και ένα ημερολογιακό όριο για το οποίο ο Δήμος θα αποφασίζει ανάλογα με τη ζώνη. Στο κέντρο της Αθήνας, που έχει περιορισμένο οικιστικό απόθεμα, το όριο να είναι αυστηρότερο, ενώ εκτός κέντρου να είναι μεγαλύτερο.

Δείτε εδώ το βίντεο της συνέντευξης του Νάσου Ηλιόπουλου στην αρχισυντάκτρια του BnB News Βίκη Τρύφωνα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend