• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Νέα συνεργασία της Airbnb στη διαχείριση ακινήτων

Η Airbnb υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με την αυστραλιανή επιχείρηση MadeComfy που δραστηριοποιείται στη διαχείριση ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η συνεργασία αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς κινήσεων του παγκόσμιου γίγαντα τους τελευταίους έξι μήνες να μπει στη διαχείριση ακινήτων. Τον Δεκέμβριο του 2018 εξαγόρασε τη γαλλική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Luckey, ενώ επένδυσε 160 εκατ. δολάρια στην αμερικανική Lyric.

Με βάση τη συνεργασία, όλες οι ιδιοκτησίες που διαχειρίζεται η MadeComfy θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμες στην πλατφόρμα Airbnb για οποιαδήποτε διαμονή κάτω των 30 ημερών. Η Airbnb θα παρέχει υποστήριξη στο MadeComfy προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξή του.

Ο συνιδρυτής της MadeComfy, ο Quirin Schwaighofer δήλωσε ότι η εταιρεία του θα αποκτήσει περισσότερη πρόσβαση στα συστήματα της Airbnb. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν ήταν το μόνο όφελος.

“Είναι κάτι περισσότερο από να μας στηρίξουν με πληροφορίες. Γίνονται συνεργάτες, βοηθώντας μας να μεγαλώσουμε”.

Είπε ότι το δυναμικό ανάπτυξης θα ενισχυθεί σημαντικά χάρη στον “ισχυρότερο φορέα στον κλάδο που μας υποστηρίζει”.

Υψηλότερες προσδοκίες

Ο κ. Schwaighofer δήλωσε ότι η στάση των χρηστών Airbnb έχει αλλάξει από τότε που ιδρύθηκε το 2008. Αρχικά, οι πελάτες αναζητούσαν φτηνή και γρήγορη διαμονή, όμως τώρα ψάχνουν για πιο επαγγελματικές εμπειρίες, όπως στο ξενοδοχείο.

“Η τρέχουσα ανάπτυξη του Airbnb προέρχεται από την πλευρά του ξενοδοχείου, από ανθρώπους που συνήθιζαν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία και έχουν διαφορετικές προσδοκίες”, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Schwaighofer, οι οικοδεσπότες που εκμεταλλεύονται το δικό τους Airbnb αγωνίστηκαν για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο υπηρεσιών, δημιουργώντας μια ευκαιρία για τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων.

Εταιρείες, όπως το MadeComfy, διαχειρίζονται καταχωρήσεις Airbnb για λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Καθορίζουν την τιμή ενοικίασης, καθαρίζουν το ακίνητο, παρέχουν καθαρά σεντόνια ενώ διαχειρίζονται και τα ζητήματα των επισκεπτών.

Η MadeComfy ισχυρίζεται ότι αυξάνει τα ποσοστά πληρότητας κατά 35% σε σύγκριση με μια καταχώρηση που διαχειρίζεται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Κατά τους επόμενους 12 μήνες, το MadeComfy αναμένει να εξυπηρετήσει 150.000 επισκέπτες με τα 2500 κρεβάτια του σε Sydney, Melbourne, Brisbane, την Gold Coast και τα Blue Mountains.

Σύμφωνα με την MadeComfy, η ζήτηση σε εθνικό επίπεδο για βραχυχρόνια μίσθωση φτάνει περίπου τις 45.000 κρατήσεις ανά μήνα.

Η εταιρεία MadeComfy, ιδρύθηκε το 2015, συγκέντρωσε 6 εκατομμύρια δολάρια από τον όμιλο Investec της Νότιας Αφρικής το Μάιο του περασμένου έτους και άλλα 1,7 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως ο πρώην επικεφαλής της LinkedIn Australia, Cliff Rosenberg.

Θα προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση στα μέσα του έτους.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend