• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Misterb&b: η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης για gay tourism

Την ώρα που η αγορά gay tourism αυξάνεται διαρκώς, η βραχυχρόνια μίσθωση δεν θα μπορούσε να την αγνοήσει. Στα τέλη του 2013, ο Matthieu Jost ίδρυσε στη Γαλλία την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης misterb&b. Πρόκειται για μια πλατφόρμα, παρόμοια με αυτή της Airbnb, στην οποία άνθρωποι της κοινότητας LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer) μπορούν να βρουν καταλύματα σε όλο τον κόσμο που δεν θέτουν περιορισμούς στην σεξουαλική ταυτότητα των φιλοξενούμενών τους.

Η ιδέα ξεκίνησε από την προσωπική αρνητική εμπειρία του ιδρυτή της πλατφόρμας, ο οποίος είδε το αίτημά του για ενοικίαση σπιτιού στη Βαρκελώνη να απορρίπτεται επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Τότε ορκίστηκε ότι δεν θα βρισκόταν ποτέ ξανά σε μια τέτοια θέση, ούτε ο ίδιος ούτε άλλοι ομοφυλόφιλοι.

Αρχικά έφτιαξε το Mister10, ένα site που το περιέγραφε ως «gay TripAdvisor”, με συστάσεις για gay-friendly σημεία στον κόσμο. Αργότερα συναντήθηκε με τον François de Landes, ο οποίος εργαζόταν στο Sejourning.com, τον μεγαλύτερο ιστότοπο βραχυχρόνιας μίσθωσης της Γαλλίας, και δημιούργησαν το misterb&b.

Στην αρχή η πλατφόρμα απευθυνόταν αποκλειστικά στους ομοφυλόφιλους άνδρες, αργότερα επεκτάθηκαν σε ομοφυλόφιλες γυναίκες, τρανς και αμφιφυλόφιλους. Από πέρυσι οι χρήστες του misterb&b μπορούν να εγγραφούν ως άνδρες, ως γυναίκες ή ως non-binary.

Οι hosts

Η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης misterb&b ξεκίνησε από τις μεγάλες πόλεις όπου οι ομοφυλοφιλικές κοινότητες ήταν πιο ενεργές. Ιδρύθηκε στη Γαλλία, επεκτάθηκε γρήγορα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη. Η Misterb&b διαθέτει πάνω από 310.000 ακίνητα σε 135 χώρες σε όλο τον κόσμο και αυτή τη στιγμή η κορυφαία αγορά της είναι οι ΗΠΑ.

Η λογική της πλατφόρμας είναι οι ιδιοκτήτες που ανήκουν επίσης στην LGBTQ κοινότητα να ανοίξουν τα σπίτια τους προς βραχυχρόνια ενοικίαση, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες αυτής της κοινότητας να αισθάνονται ασφαλείς. Ταυτόχρονα όμως είναι μια ευκαιρία για νέες γνωριμίες και υπάρχουν πολλοί hosts που εγγράφονται στην πλατφόρμα ακριβώς γι’ αυτό. Καθώς πρόκειται για ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια σεξουαλικότητα, η εμπιστοσύνη μπορεί να χτιστεί ταχύτερα. Πολύ συχνά, οι hosts κάνουν παρέα με τους guests, τους ξεναγούν στην πόλη τους και ίσως τελικά να γίνουν φίλοι ή και κάτι περισσότερο. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις που μέσω μιας τέτοιας βραχυχρόνιας μίσθωσης, προέκυψε και γάμος!

Πλέον η πλατφόρμα περιλαμβάνει και καταλύματα gay-friendly ακόμα και ξενοδοχεία που περιγράφονται ως τέτοια. Πρόσφατα μάλιστα η πλατφόρμα ανακοίνωσε μια καμπάνια Wefunder που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να επενδύσει στη Misterb&b προκειμένου να την βοηθήσει να επεκτείνει τις καταχωρήσεις της και στα ξενοδοχεία. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 630 εκατ. δολάρια.

Εμπειρίες

Η πλατφόρμα διαθέτει πληροφορίες για το συγκεκριμένο κοινό για πολλές περιοχές στον κόσμο, μεταξύ αυτών την Αθήνα και τη Μύκονο. Επιπλέον, διαθέτει και το γνωστό Experiences όπου hosts ή locals προσφέρουν περιηγήσεις στην πόλη, μαθήματα, αθλητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες και πολλά ακόμα.

Η τάση

Ο τουρισμός LGBTQ γνωρίζει μεγάλη άνοδο και αναμένεται να συνεχιστεί. Γιατί; Για λόγους κοινωνικούς και οικονομικούς. Πάνω από το 7% των ενηλίκων παγκοσμίως ανήκουν σε αυτήν την κοινότητα. Όπως αναφέρεται στη «2η Παγκόσμια Μελέτη για τον LGBTQ Τουρισμό» του UNWTO και της IGLTA, αυτή η κοινότητα ταξιδεύει πιο συχνά και ξοδεύει περισσότερα από τον μέσο όρο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend