• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Έρευνα STR: Στη βραχυχρόνια μίσθωση στρέφονται οι ταξιδιώτες, λόγω COVID

Οι προτιμήσεις που δείχνουν οι ταξιδιώτες για καταλύματα συνεχίζουν να αλλάζουν και να εξελίσσονται ως απάντηση στην τρέχουσα κατάσταση του COVID-19. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της STR, που πραγματοποιήθηκε σε ταξιδιώτες τον Νοέμβριο του 2021, λίγο πριν εμφανιστεί η παραλλαγή Omicron.

Οι πτυχές που ήταν σημαντικές στο παρελθόν, όπως η τοποθεσία και το value for money του καταλύματος, εξακολουθούν να είναι σχετικές και σημαντικές.

Νέες προτιμήσεις και συμπεριφορές

Ωστόσο, νέες προτιμήσεις και συμπεριφορές έχουν οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες και προκλήσεις για τον κλάδο.

Οι προσπάθειες για την αξιοποίηση του νέου ενδιαφέροντος των καταναλωτών για την ύπαιθρο και την ανάγκη για «αίσθηση ευρυχωρίας» αλλά και η ενεργοποίηση ευέλικτων κρατήσεων είναι μερικές σχετικές στρατηγικές για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί.

Τι είδους καταλύματα επιλέγουν οι ταξιδιώτες, λόγω νέων ανησυχιών για τον COVID

Η STR αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες παγκοσμίως συνεχίζουν να προτιμούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και τα ξενοδοχεία μικρότερου μεγέθους (ακίνητα με λιγότερα από 50 δωμάτια), λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τον ιό.

Το ενδιαφέρον για βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν 12% πάνω από το επίπεδο ενδιαφέροντος πριν από την πανδημία, σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι καταναλωτές συνεχίζουν να αναζητούν χώρο και επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν την επαφή τους με άλλους. Και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και μικρότερου μεγέθους εξακολουθούν να ξεχωρίζουν.

STR ταξιδιώτεςΑπό την άλλη, λόγω της κατανομής δωματίων και των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, οι ξενώνες είναι σημαντικά λιγότερο ελκυστικοί στο -61%, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία.

Οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να αναζητούν περισσότερες αγροτικές εμπειρίες για να ξεφύγουν από τα πλήθη και να ασχοληθούν περισσότερο με την ύπαιθρο. Πάνω από το 30% προτιμούν αυτού του είδους τα ταξίδια στην τρέχουσα κατάσταση σε σύγκριση με πριν από την πανδημία.

Υπάρχει η αίσθηση ότι ο εσωτερικός τουρισμός είναι πιο ελκυστικός από τον διεθνή τουρισμό. Το εσωτερικό ταξίδι είναι στο +11%, έναντι διεθνών ταξιδιών -12%.

Αυτό οφείλεται ίσως σε έναν συνδυασμό θετικών εμπειριών παραμονής και ανησυχιών σχετικά με την πιθανή ταλαιπωρία των διεθνών ταξιδιών. Όπως τα πρωτόκολλα δοκιμών, η πιθανή καραντίνα και ο κίνδυνος μόλυνσης.

Ένας άλλος τύπος ταξιδιού που είναι λιγότερο ελκυστικός στο τρέχον περιβάλλον είναι τα ταξίδια για συγκεκριμένες εκδηλώσεις (-48%). Αυτό πιθανότατα συνδέεται με αυξημένες ανησυχίες μόλυνσης από τη συμμετοχή σε μια μαζική εκδήλωση.

Οι καθοριστικοί παράγοντες επιλογής

Περισσότερο από το 20% που είχαν κάνει κράτηση πρόσφατα δήλωσαν ότι ένας βασικός παράγοντας που είχε επηρεάσει την επιλογή του πού θα μείνουν, είναι οι συστάσεις.

Η σημασία των πολιτικών ακύρωσης συνεχίζει να μειώνεται. Είναι στο 18% τον Νοέμβριο του 2021 έναντι 23% τον Ιούλιο του 2021 και 29% τον Φεβρουάριο του 2021.

Η εξέταση των πολιτικών κοινωνικής απόστασης των ξενοδοχείων φαίνεται να είναι λιγότερο σημαντική τώρα με λιγότερες προσωπικές ανησυχίες για την υγεία λόγω του εμβολιασμού.

Παράλληλα, δεν υπήρξε μείωση της σημασίας της καθαριότητας. Αυτό υποδηλώνει ότι οι καταναλωτές μπορεί να έχουν νέες προοπτικές και προσδοκίες σχετικά με την καθαριότητα μετά την πανδημία.

4ο BnB Greece Conference

Αποκτήστε το εισιτήριο σας

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend