• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Αμερικανοί τουρίστες: Πληρώνουν όσο-όσο για Ελλάδα

Αμερικανοί Ελλάδα

Ελλάδα και Ιταλία επιλέγουν φέτος οι Αμερικανοί τουρίστες. Μάλιστα εστιάζουν σε πολυτελείς επιλογές διαμονής και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το όποιο κόστος. Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ του travelpulse.com, το οποίο επικαλείται δηλώσεις τουριστικών πρακτόρων.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για πενταπλάσια ζήτηση για προορισμούς της Ευρώπης συγκριτικά με παλαιότερες περιόδους με τους τουριστικούς πράκτορες να τονίζουν ότι είχαν πολλά χρόνια να δουν τόσο μεγάλη ζήτηση.

Παράλληλα, παρατηρείται εξίσου μεγάλη ζήτηση και για κρουαζιέρες στην Ευρώπη με όσους από τους ενδιαφερόμενους δεν μπορούν να ταξιδέψουν φέτος, να κάνουν κρατήσεις για το 2022. Μάλιστα, οι πράκτορες συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην χάσουν χρόνο και να κάνουν από τώρα κράτηση των διακοπών τους για το 2022.

«Οι πράκτορες ανησυχούν ότι πολλοί από τους πελάτες τους που θα περιμένουν να κάνουν κράτηση μέχρι το φθινόπωρο θα απογοητευτούν από την έλλειψη διαθεσιμότητας. Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι ο αριθμός των ευρωπαίων τουριστών υψηλού επιπέδου που θα ταξιδέψει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2022 θα μπορούσε να είναι τριπλάσιος σε σύγκριση με το 2019» καταλήγει το ρεπορτάζ.

Στην ενίσχυση του τουρισμού στη Ελλάδα από την αμερικανική αγορά συνέβαλε το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη εννέα απ’ ευθείας πτήσεις. Επιδίωξη είναι να διατηρηθεί ένα δίκτυο αεροσκαφών και μετά το φθινόπωρο. Αυτή τη στιγμή στις σχετικές συζητήσεις για επιμήκυνση της σεζόν έχουν εμπλακεί η American Airlines και η United Airlines.

Το προφίλ των Αμερικανών τουριστών

Μέχρι πρότινος, από Ελλάδα οι Αμερικανοί γνώριζαν τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Αθήνα. Πλέον αρχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και για προορισμούς της Κρήτης, της Πελοποννήσου αλλά και της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτή η επιτυχία θα πρέπει να πιστωθεί στο ελληνικό γραφείο της ASTA (American Society of Travel Agents) που κάνει τα τελευταία χρόνια συστηματική δουλειά.

Άλλωστε, το συνέδριο που πραγματοποίησε η ASTA στην Αθήνα το 2018 άνοιξε το δρόμο. Εκατοντάδες εκπρόσωποι αμερικανικών τουριστικών γραφείων γνώρισαν προορισμούς στην Ελλάδα και συνεργάστηκαν με ελληνικά γραφεία. Επιστρέφοντας στη χώρα τους, έφτιαξαν νέα τουριστικά πακέτα για τους πελάτες τους, επανασυστήνοντας την Ελλάδα στην αμερικανική αγορά.

Να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί είναι τουρίστες που ξοδεύουν πολλά χρήματά στις διακοπές τους. Αγαπούν τη γαστρονομία, τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και την ιστορία της Ελλάδας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend