• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb | Μεγάλες αλλαγές στις υπηρεσίες για πελάτες και οικοδεσπότες

Σε αλλαγές στις υπηρεσίες της για πελάτες και οικοδεσπότες προχώρησε η Airbnb. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία στα ταξίδια.

Ο Brian Chesky, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, δήλωσε σχετικά:

Βλέπουμε τρεις θεμελιώδεις αλλαγές στο ταξίδι καθώς οι άνθρωποι κινούνται και αποφασίζουν με περισσότερη ευελιξία και με κύρια χαρακτηριστικά: Μπορούν να ταξιδέψουν ανά πάσα στιγμή, ταξιδεύουν σε περισσότερα μέρη και μένουν περισσότερο.

Οι γραμμές μεταξύ ταξιδιού, διαβίωσης και εργασίας είναι θολές, είπε. Γι’ αυτό και αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας ώστε:

α) να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να ενσωματώσουν τα ταξίδια στη ζωή τους και

β) να γίνουν οικοδεσπότες περισσότεροι άνθρωποι.

Όπως ανέφερε η Airbnb χθες, κατά την παρουσίαση των αναβαθμισμένων υπηρεσιών, που περιγράφονται στο “The Airbnb 2021 Release”, έχουν επέλθει περισσότερες από 100 καινοτομίες και αλλαγές.

Οι αλλαγές για τους επισκέπτες της Airbnb

Η ευελιξία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας νέας, βελτιωμένης εμπειρίας περιήγησης και κράτησης που παρουσιάζεται με τρεις νέους τρόπους αναζήτησης στην Airbnb:

Ευέλικτες ημερομηνίες, ευέλικτη αντιστοίχιση και ευέλικτους προορισμούς.

Airbnb αλλαγές** Η δυνατότητα ευέλικτης αντιστοίχισης θα εμφανίζει επιλογές που δεν εμπίπτουν ακριβώς στις παραμέτρους αναζήτησης ενός χρήστη. Για παράδειγμα, μια καταχώριση θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στην αναζήτηση, ακόμη και αν είναι ελαφρώς πιο ακριβή ή μερικά μίλια έξω από το αρχικό εύρος.

** Η εφαρμογή για ευέλικτους προορισμούς βοηθά τον χρήστη να σχεδιάσει ταξίδια σε ένα μοναδικό μέρος διαμονής, εφόσον το κατάλυμα είναι πιο σημαντικά από τον προορισμό.

Για παράδειγμα, εμφανίζει ryokans στην Ιαπωνία, trullos στην Ιταλία ή κάστρα στην Ισπανία. Από τα adobe house έως τα βαγόνια, η Airbnb διαθέτει πάνω από 170.000 μοναδικά καταλύματα για να διαλέξει ο πελάτης. Ο αριθμός των αναζητήσεων γι’ αυτές τις μοναδικές λίστες έχει αυξηθεί 94% μέχρι το 2021 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

** Η δυνατότητα ευέλικτων ημερομηνιών έχει τεθεί σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο και επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν έναν προορισμό χωρίς συγκεκριμένο χρονικό περιορισμό. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να κάνει κάποιος αναζήτηση αν θέλει απλώς να ταξιδέψει, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες ταξιδιού.

Αυτό βοηθά τον ενδιαφερόμενο να βρει το ιδανικό μέρος διαμονής του. Τα νέα φίλτρα προσαρμόζονται στην εποχή ή την τοποθεσία. Επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να αναζητήσει σπίτια κοντά σε σημεία ενδιαφέροντος, όπως εθνικά πάρκα, ή με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως εάν το ακίνητο έχει θέα στον ωκεανό ή εάν το τζάκι είναι με φυσικό αέριο ή καύση ξύλων.

Οι αλλαγές για τους οικοδεσπότες της Airbnb

Αλλαγές υπάρχουν και για τους οικοδεσπότες, αποβλέποντας στην προσέλκυση περισσότερων σπιτιών και καταλυμάτων στην πλατφόρμα. Με μόλις 10 βήματα, αντί για δεκάδες, οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει οικοδεσπότης, με την υποστήριξη της τεχνολογίας.

Ο οικοδεσπότης μπορεί εύκολα με τη νέα κεντρική βάση να διαχειρίζεται κρατήσεις και καθημερινές εργασίες. Εδώ θα βλέπει τα νέα αιτήματα κράτησης, τις επερχόμενες κρατήσεις καθώς και λεπτομέρειες γι’ αυτούς που έχουν κάνει κράτηση. Ταυτόχρονα θα έχει γρήγορη πρόσβαση στα πιο δημοφιλή εργαλεία του κεντρικού υπολογιστή της Airbnb.

Τα μηνύματα φορτώνουν πλέον έως και 10 φορές γρηγορότερα. Οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν εξατομικευμένες γρήγορες απαντήσεις που επιτρέπουν στους οικοδεσπότες να απαντήσουν με ένα πάτημα στις συχνές ερωτήσεις των επισκεπτών. Και τα προγραμματισμένα μηνύματα που αυτοματοποιούν την αποστολή υπενθυμίσεων, όπως οδηγίες πληρωμής.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend