• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

AirDNA: Ανακάμπτουν οι κρατήσεις στην Ευρώπη- Τι συμβαίνει στην Αθήνα

Επανέρχονται με έντονη δυναμική οι κρατήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης και στην Ευρώπη, μετά τις ΗΠΑ για το 2021, αναφέρει η AirDNA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ημερήσιες κρατήσεις από τις αρχές Απριλίου και εντεύθεν πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο στη γηραιά ήπειρο. Αριθμός που είναι ο υψηλότερος από την έναρξη της πανδημίας.

Ανάκαμψη στην Αθήνα και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

AirDNA κρατήσειςΣύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA, στην Αθήνα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7.718 ενεργές καταχωρίσεις ακινήτων στις μεγάλες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

AirDNA κρατήσειςΗ μέση ημερήσια τιμή μίσθωσης είναι τα 54 ευρώ και η μέση πληρότητα ανέρχεται στο 40%.

Στο Παρίσι υπάρχουν 26.526 ενεργές καταχωρίσεις αυτή τη στιγμή. Η μέση ημερήσια τιμή είναι στα 108 ευρώ και μέση πληρότητα το 40%.

Στο Λονδίνο οι καταχωρίσεις ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ανέρχονται σήμερα σε 42.684. Η μέση ημερήσια τιμή είναι 141λίρες και η μέση πληρότητα φτάνει στο 50%.

Στη Λισαβόνα υπάρχουν 12.168 ενεργές καταχωρήσεις. Η μέση ημερήσια τιμή είναι 82 ευρώ και η μέση πληρότητα στο 40%.

Στην Πράγα οι ενεργές καταχωρήσεις φτάνουν τις 5.844. Η μέση ημερήσια τιμή είναι 65 ευρώ και η μέση πληρότητα στο 43%.

Τέλος, στο Βερολίνο, υπάρχουν 8.719 ενεργές καταχωρήσεις. Η μέση ημερήσια τιμή είναι 84 ευρώ και η μέση πληρότητα φτάνει στο 82%.

Διαμονές μεγάλης διάρκειας

Κύριο χαρακτηριστικό στις εφετινές κρατήσεις στην Ευρώπη είναι οι διαμονές μεγάλης διάρκειας, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της AirDNA. Η μέση διαμονή είναι 20% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από την πανδημία.

Oι ρυθμοί κρατήσεων, εξάλλου, τείνουν να φτάσουν τα επίπεδα του 2019 (βρίσκονται στο 98% έναντι της προ πανδημίας εποχής).

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend