• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Επαφές για την απελευθέρωση των ταξιδιών ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα

Επαφές στο Βερολίνο πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με σκοπό την επίλυση ζητημάτων σχετικών με την απελευθέρωση των ταξιδιών ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα κατά το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021.

Ο Χ. Θεοχάρης με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας κ. Thomas Bareiß

Αρχικά είχε συνάντηση με τον κ. Thomas Bareiß, Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού. Ο κ. Θεοχάρης πήρε τη διαβεβαίωση ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της άρσης του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας για τους εμβολιασμένους Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού. «Η Γερμανία θα είναι έτοιμη να το παρέχει προς το τέλος του Ιουνίου. Η Ελλάδα προηγείται, καθώς θα είμαστε σε θέση να το χορηγήσουμε στους Έλληνες πολίτες από την 1η Ιουνίου. Αναλύσαμε επίσης τις τελευταίες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την απλοποίηση των ταξιδιωτικών διατυπώσεων για τουρίστες από τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ. Και, βεβαίως, με τον κ. Bareiß διαπιστώσαμε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στη γενικότερη ανάπτυξη των τουριστικών συναλλαγών ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Επαφές με tour operators

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης στη Γερμανία στη συνάντηση με τα κορυφαία στελέχη του TUI Group

Η επόμενη συνάντηση του κ. Θεοχάρη στο Βερολίνο έγινε με τα κορυφαία στελέχη του μεγάλου tour operator, TUI Group. Συμμετείχαν ο Sebastian Ebel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της TUI και ο Thomas Ellerbeck, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ομίλου. H TUI ξεκινά στις 14 και 15 Μαΐου τις πτήσεις προς τα αεροδρόμια Ηρακλείου, Αράξου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω.

Βάσει των μέχρι στιγμής κρατήσεων, οι άνθρωποι της TUI εκτιμούν ότι η χώρα μας αναμένεται να έχει την καλύτερη καλοκαιρινή επίδοση, μαζί με την Ισπανία και την Κύπρο.

Οι εκπρόσωποι του TUI Group εξήραν επίσης τον τρόπο με τον  οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία. Χαρακτήρισαν τη χώρα μας «πρότυπο» στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο Covid-19. Παρολ’ αυτά, ακόμη και κατά το περσινό, εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι, η σεζόν ξεκίνησε από τα μέσα Ιουνίου, οπότε και έγινε η άρση των περισσότερων ταξιδιωτικών περιορισμών και επεκτάθηκε έως περίπου τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι για τη φετινή θερινή περίοδο βασικής σημασίας είναι η έμπρακτη διαβεβαίωση προς τους επισκέπτες πως θα είναι και ευπρόσδεκτοι αλλά και ασφαλείς. «Η στρατηγική μας», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, «χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, διαφάνεια και αποφυγή εκπλήξεων. Ανακοινώσαμε εδώ και δύο μήνες ότι θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου και προχωράμε με σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

O κ. Θεοχάρης με εκπροσώπους του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (Deutscher Reiseverband, DRV)

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Θεοχάρη με εκπροσώπους του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (Deutscher Reiseverband, DRV) και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Norbert Fiebig, Πρόεδρο του DRV, Dirk Inger, CEO και Volker Adams, Διευθυντή Πολιτικής. Άπαντες συμμερίστηκαν την αισιοδοξία του Υπουργού Τουρισμού για το ασφαλές άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021. Αναφέρθηκαν στο προσεχές συνέδριο του DRV με περίπου 700 συμμετέχοντες, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τέλος Οκτωβρίου. Θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino.

Συνεντεύξεις στον γερμανικό τύπο

Ο Υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνεντεύξεις σε μεγάλα ΜΜΕ στη Γερμανία. Μεταξύ αυτών και στο δίκτυο της Deutsche Welle. Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «φέτος έχουμε περισσότερες γνώσεις και περισσότερα εργαλεία. Αυτά είναι τα προγράμματα εμβολιασμού, τα rapid test αλλά και τα self test. Γι’ αυτό είναι πολύ ουσιώδες το να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μαζί, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας ώστε να υποστηρίξουμε το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, μαζί με το προτεινόμενο ‘πακέτο εργαλείων’. Αυτό που ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Ursula von Der Leyen. Θεσμικά πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά, να συντονίσουμε όλα τα επιμέρους μέτρα και να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στον τουρισμό. Πιστεύω ακράδαντα ότι καθώς θα περνούν οι εβδομάδες, η κατάσταση θα γίνεται ολοένα και καλύτερη για τον τουρισμό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend