• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Επιλέξτε πιστοποιημένο πρότυπο Καθαριότητας και Απολύμανσης

To ζητούμενο της post-covid 19 εποχής για κάθε κατάλυμα είναι η καθαριότητα, η εφαρμογή και η πιστοποίηση. Ίσως σήμερα που οι κρατήσεις είναι χαμηλά, τα θέματα αυτά να φαντάζουν λίγο μακρινά και όχι επείγοντα, αλλά τελικά δεν είναι. Άλλωστε και η Airbnb θέτει στο επίκεντρο την υγεία και την πρόληψη, λανσάροντας νέο πρότυπο καθαριότητας.

Στην post-covid 19 εποχή στα καταλύματα STR θα επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα καθαριστικά από εξειδικευμένο προσωπικό. Να εφαρμόζονται με το κατάλληλο τρόπο και να διαχειρίζονται σωστά τα προϊόντα ιματισμού. Στο τελικό στάδιο όλες αυτές υπηρεσίες, για να έχουν βαρύτητα στη σκέψη του guest, θα πρέπει να πιστοποιούνται.

Ο τελικός κριτής πρέπει να βλέπει το αποτέλεσμα και να νιώθει ασφαλής. Είναι ένα path πιστοποίησης όλο αυτό ή αλλιώς bnbclean.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πρότυπο καθαριότητας;

Θα πρέπει να περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την απολύμανση καταλυμάτων με βάση ένα αυστηρό πρότυπο που θα αναπτυχθεί. Το πρωτόκολλο αυτό θα αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει την μεγάλη πρόκληση. Η πρόκληση αυτή αφορά τα καταλύματα STR στην post-covid 19 εποχή.

Το πρότυπο καθαριότητας θα πρέπει να στηρίζεται σε αυστηρά πρωτόκολλα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας καθαρισμού ενός καταλύματος. Ξεκινώντας από την εκπαίδευση του προσωπικού, τις προδιαγραφές των προϊόντων καθαρισμού και φτάνοντας μέχρι την άφιξη και τη διαμονή του guest. Πρέπει να προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις ενέργειες και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για ένα καθαρό και ασφαλές κατάλυμα και διαμονή.

Ασφάλεια Προσωπικού Καθαριότητας

Επιβάλλεται να δίνει έμφαση στην άρτια εκπαίδευση και στην συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων καθώς και στην προμήθεια ποιοτικών και αποτελεσματικών μέσων προστασίας.

Εκπαίδευση- Ενημέρωση

Θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι το προσωπικό που εφαρμόζει προϊόντα και υπηρεσίες συμμετέχει σε υποχρεωτικά, τακτικά αλλά και έκτακτα προγράμματα εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Στις ενέργειες αυτές θα πρέπει να υπάρχουν εισηγητές της υπηρεσίας αλλά και συνεργασία με εξωτερικούς φορείς καθώς και με τους προμηθευτές.

Μέσα προστασίας

Το πρότυπο θα πρέπει να επιβάλει στο προσωπικό καθαριότητας να χρησιμοποιεί μέσα προστασίας που συμβάλλουν στην ασφάλειά του αλλά και στον περιορισμό της μεταφοράς και μετάδοσης μολυσματικών στοιχείων από κατάλυμα σε κατάλυμα.

Διαχείριση εξοπλισμού και υλικών καθαριότητας

Καίριο είναι το πρότυπο να διασφαλίζει ότι όλα τα υλικά και τα εργαλεία της καθαριότητας προέρχονται από εγκεκριμένους προμηθευτές οι οποίοι θα επαναξιολογούνται δυο φορές τον χρόνο.

Διαχείριση Ιματισμού

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την πανδημία του Covid-19 απαιτούν την αυστηροποίηση των διαδικασιών συλλογής, καθαρισμού και διαχείρισης του Ιματισμού.

Το πρότυπο θα πρέπει να διαθέτει αναβαθμισμένο πρωτόκολλο διαχείρισης και καθαρισμού του ιματισμού για το κατάλυμα. Να ακολουθεί νοσοκομειακά πρότυπα. Έτσι θα εξασφαλίζεται για τον guest η υψηλότερη ασφάλεια από τη χρήση του ιματισμού.

Καθαριότητα στο κατάλυμα

Η βιτρίνα των διαδικασιών είναι η καθαριότητα στο κατάλυμα. Αυτή θα πρέπει γίνεται από εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο εργάζεται με την τήρηση αυστηρών κανόνων προστασίας και τη χρήση μέσων προστασίας σε όλη τη διάρκεια του καθαρισμού, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Λειτουργικότητα του καταλύματος

Το προσωπικό επιβάλλεται να έχει εκπαιδευτεί στον έλεγχο λειτουργικότητας του καταλύματος.

Το πρότυπο BnbC-20

To BnbC-20 στηρίζεται σε αυστηρά πρωτόκολλα σε όλα τα στάδια που επηρεάζουν την καθαριότητα ενός χώρου. Ξεκινώντας από την εκπαίδευση του προσωπικού και τις προδιαγραφές των προϊόντων καθαρισμού και φτάνοντας μέχρι την άφιξη και τη διαμονή, το πρότυπο BnbC-20 προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις ενέργειες και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για ένα καθαρό και ασφαλές κατάλυμα.

Το πρότυπο Καθαριότητας και Απολύμνασης BnbC-20 περιλαμβάνει

 1. Αρχικό έλεγχο καταλύματος
 2. Αερισμός του χώρου
 3. Γενικός καθαρισμός και κοινόχρηστοι χώροι
 4. Καθαρισμός του καθιστικού
 5. Καθαρισμός της κουζίνας
 6. Καθαρισμός της τραπεζαρίας
 7. Καθαρισμός του μπάνιου
 8. Καθαρισμός των υπνοδωματίων
 9. Καθαρισμός πλυντηρίου / βοηθητικού δωματίου/αποθήκης
 10. Καθαρισμός παραθύρων και πορτών
 11. Καθαρισμός εξωτερικών χώρων, βεράντας και εισόδου
 12. Έλεγχος λειτουργικότητας, οικονομίας και ασφάλειας
 13. Σύστημα επιθεώρησης εφαρμογής πρωτοκόλλων σε δύο φάσεις
 14. Λίστες ελέγχου και ηλεκτρονικές εφαρμογές

Το πρότυπο σχεδιάστηκε ειδικά για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και καταλύματα διακοπών, με σκοπό να κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος.

Εάν θέλετε να δείτε αναλυτικά στοιχεία για τα πεδία εφαρμογής του BnbC-20, επισκεφτείτε το www.bnbclean.gr ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα για λάβετε περισσότερες πληροφορίες από εξειδικευμένο προσωπικό.

  Χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας συμφωνώ με την αποθήκευση και την επεξεργασια των προσωπικών μου δεδομένων

  Previous ArticleNext Article

  Send this to a friend