• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Παράταση στις δηλώσεις μισθωτηρίων ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

δηλώσεις μισθωτηρίων

Παράταση της προθεσμίας για τις δηλώσεις μισθωτηρίων ακινήτων ως τις 26 Φεβρουαρίου, ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας έστειλε επιστολή για τις δηλώσεις μισθωτηρίων προς τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή. Με την επιστολή ζητά την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αρχικών ή τροποποιητικών Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, και μισθώσεων, οι οποίες είχαν συναφθεί πριν την 01.01.2014.

Η προθεσμία λήγει την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου και το ΟΕΕ προτείνει την παράτασή της έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Το αίτημα διατυπώνεται, δεδομένου ότι, για τους λογιστές – φοροτεχνικούς, ο Ιανουάριος κάθε έτους είναι ένας δύσκολος μήνας, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών τους. Ακόμα περισσότερο αυτήν την περίοδο, που διανύει η χώρα μας με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Επίσης, ενόψει της νέας εφαρμογής δήλωσης των συμβάσεων μισθωμάτων από τους ιδιοκτήτες, το ΟΕΕ ζητά να συμμετέχει στην τεχνική ομάδα, που έχει συσταθεί για τη δημιουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Τονίζει ότι με την τεχνογνωσία που διαθέτει, μπορεί να συμβάλει στον καλύτερο σχεδιασμό της εφαρμογής και στην αποφυγή λαθών κατά τη λειτουργία της.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend