• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Υψηλή ζήτηση για αυτοτελή διαμερίσματα στην Αττική το Πάσχα

Αττική Πάσχα

Η Αττική αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή των όποιων αποδράσεων του φετινού Πάσχα, υπό τους ισχύοντες περιορισμούς. Η ζήτηση στα αυτοτελή διαμερίσματα ή και αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Σε πολλές περιοχές, οι πληρότητες έχουν πλησιάσει πολλά κοντά στο 100%.

Με δεδομένη την αβεβαιότητα της προηγούμενης περιόδου για το τι μέτρα τελικά θα ισχύσουν, οι ιδιοκτήτες επέλεξαν δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή. Και καθώς φαίνεται η πολιτική αυτή, απέδωσε.

Σύμφωνα με στοιχεία του Δικτύου E-Real Estates οι κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή έχουν πληρότητα

  • στο Σούνιο 77%,
  • στην Παλαιά Φώκαια 72%,
  • στο Πόρτο Ράφτη 81%,
  • στην Αίγινα 79%,
  • στον Ωρωπό 90%,
  • στη Βραυρώνα 93%,
  • στην Αρτέμιδα / Λούτσα 72%,
  • στο Λαύριο 76%,
  • στην Κινέτα 85% και
  • στη Βάρκιζα 88%.

Αυξημένες και οι τιμές

Αττική ΠάσχαΛόγω της μεγάλης ζήτησης έχουν ανέβει αισθητά και οι τιμές αν λάβουμε υπόψιν μας ότι το 2019 το κόστος μιας διανυκτέρευσης σε αυτοτελή διαμερίσματα στα παραθαλάσσια του νομού Αττικής κυμαίνονταν μεταξύ 30 και 40 ευρώ. Τη δεδομένη στιγμή, το κόστος 3 διανυκτερεύσεων το Πάσχα στην Αττική κυμαίνεται: στο Σούνιο από 270 έως 516 ευρώ, στον Ωρωπό έως 560 ευρώ, στη Βάρκιζα έως και 670 ευρώ και στο Λαύριο από 219 έως 590 ευρώ.

Λίγο χαμηλότερες είναι οι τιμές σε Παλαιά Φώκαια, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα και Αρτέμιδα.

Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ 30/4 – 3/5/

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΕ

ΣΟΥΝΙΟ 270-516
ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ 220-380
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 180-470
ΑΙΓΙΝΑ 190-560
ΩΡΩΠΟΣ Έως 506
ΒΡΑΥΡΩΝΑ Από 240
ΑΡΤΕΜΙΔΑ / ΛΟΥΤΣΑ 165-360
ΛΑΥΡΙΟ 219-590
ΚΙΝΕΤΑ Έως 380
ΒΑΡΚΙΖΑ 673

 

Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για ενοικίαση εξοχικών κατοικιών με τη σεζόν

Αττική ΠάσχαΑξίζει να αναφέρουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν αρχίσει την αναζήτηση μίσθωσης κατοικίας με τη σεζόν στα παράλια του Ν.Αττικής ή/και σε προορισμούς πλησίον της θάλασσας σε απόσταση έως 1,5 ώρα από την Αθήνα. Μια τάση που είδαμε να αναπτύσσεται έντονα το καλοκαίρι του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτή η τάση κερδίζει συνεχώς έδαφος και το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει το Δίκτυο E-Real Estates.

Η ενοικίαση με τη σεζόν εξοχικής κατοικίας με 2Υ/Δ κυμαίνεται περίπου στις 3.000€-3.500€ ανάλογα με το είδος του ακινήτου, τις παροχές και την εγγύτητα στη θάλασσα, ενώ οι τιμές είναι υψηλότερες για την μίσθωση για ένα ή/και δυο μήνες.

Αισιοδοξία για τη σεζόν

«Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα ιδιότυπου εσωτερικού τουρισμού με βασικούς προορισμούς τα νότια και ανατολικά προάστια της Αττικής. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για το Πάσχα ένας μεγάλος αριθμός Αθηναίων επιλέγουν να περάσουν τις γιορτές σε βίλες και μονοκατοικίες στην Αττική. Η κίνηση στις κρατήσεις φτάνει ακόμα και το 100%». Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Διαχείρισης Ακινήτων και επικεφαλής της Mint.

Σύμφωνα με τον Νάσο Γαβαλά, «οι τιμές για κανονικές κατοικίες στις συγκεκριμένες περιοχές κυμαίνονται από 100 έως 200 ημερησίως και από 350 ευρώ και πάνω για τις βίλες».

Ο κλάδος βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων εκτιμά ότι οι γιορτές του Πάσχα φαίνεται να αποτελούν την αφετηρία μιας γενικότερης ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης, όπως φαίνεται και από τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων για τον Μάιο και τον Ιούνιο.

«Προσβλέπουμε σε μια αρκετά καλύτερη καλοκαιρινή σεζόν σε σχέση με πέρυσι. Τόσο στον εσωτερικό τουρισμό όσο και από τους ξένους επισκέπτες, για τους οποίους φαίνεται ότι η χώρα μας θα αποτελέσει βασική επιλογή διακοπών», τονίζει ο επικεφαλής της Mint, εταιρείας διαχείρισης ακινήτων μέσω βραχυχρόνιας μίσθωση που διαχειρίζεται πάνω από 300 ακίνητα σε όλη της Ελλάδα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend