• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

14 Μαΐου ανοίγει ο Ελληνικός τουρισμός

14 Μαΐου ανοίγει ο Ελληνικός τουρισμός

14 Μαΐου ανοίγει ο Ελληνικός τουρισμός με σλόγκαν All You Want Is Greece. Μέχρι τότε, θα αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί στα ταξίδια. Κάτι που ο τουρισμός το έχει απόλυτη ανάγκη.

Οι δηλώσεις ανήκουν στον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά από το Μουσείο Ακρόπολης, με θέμα:

Return to Greece:
The journey to revive a unique experience has just started

στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ Berlin. Η ΙΤΒ παραδοσιακά αποτελεί το μεγάλο βαρόμετρο της τουριστικής αγοράς. Φέτος λόγω πανδημίας πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Ποιοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι

Όλοι οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, υπογράμμισε, αρκεί πριν από την άφιξή τους να έχουν αρνητικό τεστ ή έχουν κάνει εμβόλιο. Τα test θα υπάρχουν δειγματοληπτικά στις πύλες εισόδου της χώρας. Στη μάχη των ελέγχων φέτος θα μπουν και τα rapide tests. Κάτι που σημαίνει ότι η απομόνωση θα είναι άμεση.

Το κόστος περίθαλψης εάν χρειαστεί θα προσφέρεται δωρεάν στους τουρίστες της χώρας, όπως και το 2020.

Οι κανονισμοί για την προστασία της υγείας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, ανοιχτούς ή κλειστούς, θα ισχύουν τόσο για τους κατοίκους της χώρας όσο και για τους επισκέπτες της.

Κανείς δε μπορεί να αναδείξει καλύτερα την επιστροφή στα ταξίδια από την ελληνική φιλοξενία και το ελληνικό χαμόγελο, τόνισε και πρόσθεσε ότι δέσμευσή μας είναι να προσφέρουμε και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των τουριστών μας.

«Για το 2021 είμαστε περισσότερο από αισιόδοξοι, είμαστε έτοιμοι», υπογράμμισε ο υπουργός. Τόνισε ότι αυτή τη χρονιά διαθέτουμε πολύτιμα εργαλεία τα οποία μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια για όλους τους επισκέπτες της χώρας. Αυτά είναι τα tests, τα εμβόλια και τα ανανεωμένα πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις τα οποία φέτος ενσωματώνουν όλη την εμπειρία από την περασμένη χρονιά.

Αρχές Απριλίου, πριν το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, είπε, η χώρα θα τεστάρει την αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων με την ΕΕ και αγορές με μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών όπως το Ισραήλ.

Δέσμευση για ασφάλεια

Κλείνοντας την τοποθέτησή του στη Συνέντευξη Τύπου, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Στα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, προσθέτουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε και να εγγυηθούμε ότι κάθε τουρίστας ο οποίος επιλέγει τη χώρα μας το 2021 θα είναι απολύτως ασφαλής. Νομίζω ότι μπορώ να σας ακούσω ήδη να ψιθυρίζετε το νέο μας σύνθημα: ‘All I want is Greece’. Το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα. Για να βρείτε ξανά το χαμόγελο, για να πάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα».

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend