• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι γυναίκες των STRs έχουν την τιμητική τους

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και οι γυναίκες έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους στον τομέα των short-term rentals (STRs) και της φιλοξενίας, όπως άλλωστε και σε πολλούς άλλους τομείς.

Το έξτρα εισόδημα που παρέχει η διαχείριση STRs, δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες και τις οικογένειές τους να επιβιώσουν σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ακόμα και τώρα, εν μέσω πανδημία πολλές γυναίκες βρήκαν μια πηγή εισοδήματος στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Με βάση τα στοιχεία της Airbnb, οι νέες γυναίκες hosts που ξεκίνησαν στην πλατφόρμα μέσα στην πανδημία κατάφεραν να κερδίσουν 600 εκατομμύρια δολάρια. Και αυτή η πηγή εισοδήματος δεν περιορίζεται μόνο στην ενοικίαση ακινήτου. Από την αρχή της πλατφόρμας Online Experiences, το 51% των οικοδεσποτών είναι γυναίκες. Σε πρόσφατη έρευνα της Airbnb, το 35% αυτών των γυναικών δήλωσαν ότι ξεκίνησαν τη δική του Online Experience προκειμένου να συμπληρώσουν το χαμένο οικογενειακό εισόδημα που έχουν από εργασία πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Το 23% δήλωσαν ότι πρόκειται για την πρωταρχική πηγή εισοδήματός τους.

Οικονομική ελευθερία

Τα στοιχεία της Airbnb δείχνουν ότι το 84% των hosts ξεκινούν κατά τη διάρκεια μια μεταβατικής εποχής. Για πολλούς από αυτούς η δραστηριοποίηση αυτή αποτελεί μια οικονομική ελευθερία. Οι μισοί από τους hosts παγκοσμίως δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το εισόδημα από την Airbnb προκειμένου να μπορούν να μένουν στο σπίτι τους. Τρεις στους 10 Αμερικανούς hosts χρησιμοποιούν το εισόδημα αυτό για πληρώνουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους. Το ένα τέταρτο το χρησιμοποιούν για να αποπληρώνουν χρέη και το 10% για ασφάλεια υγείας.

Αλλά εκτός από αυτό το πολύ απαραίτητο έξτρα εισόδημα, πολλοί hosts εξέλιξαν την ενασχόλησή τους σε πλήρους απασχόληση επαγγελματική δραστηριότητα. Και με τον τρόπο αυτό συντηρούν την οικογένειά τους και χρηματοδοτούν τα ενδιαφέροντά τους, όπως ταξίδια, χόμπι, εκπαίδευση, φιλανθρωπίες.

H προσωπική ικανοποίηση που προκύπτει από τη φιλοξενία

Πέρα από το εισόδημα, πολλές γυναίκες επέλεξαν να γίνουν host και για άλλους λόγους.

“Για εμένα ήταν μια πηγή έξτρα εισοδήματος. Αλλά δεν το είδα ποτέ ως επιχειρηματική δραστηριότητα. Το είδα ως μια ευκαιρία να γνωρίσω κόσμο, να έχω προσωπική επαφή με τους φιλοξενούμενους, να μπω στον κόσμο της φιλοξενίας, να ανοίξω περισσότερο τους ορίζοντές μου. Γι’ αυτό και με τους περισσότερους επισκέπτες μου διατηρώ επαφή και μετά την αναχώρησή τους”, αναφέρει στο BnBNews.gr η κα Φρόσω Τσακίρη, ενεργό μέλος της κοινότητας STR.

“Το διασκεδάζω αφάνταστα! Και όπως μου είχε πει κάποιος guest μου… ‘your hospitality comes from the heart, I can feel it’ “, δηλώνει η host Εύα Μπενή.

“Το εξοχικό μου έτσι κι αλλιώς αποτελούσε τόπο φιλοξενίας”, μας εξηγεί η host Δήμητρα Αργιάντζη. “Kαι από τους φίλους και συγγενείς, πέρασε στους guests, σε μια χρονική στιγμή που τα οικονομικά δυσκόλεψαν”. Σε ό,τι αφορά το μέλλον της βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι αισιόδοξη: “Με δουλειά και προσπάθεια καλυτέρευσης, το μέλλον της βραχυχρόνιας με το οποίο ασχολούμαι -που είναι καθαρά καλοκαιρινών διακοπών- το κρίνω ευοίωνο”.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend