• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Το νέο εργαλείο της Airbnb που θα σας λύσει τα χέρια

Ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει στους οικοδεσπότες να προγραμματίζουν την αυτόματη αποστολή εξατομικευμένων μηνυμάτων λανσάρει η Airbnb που απλοποιεί τη συνομιλία ανάμεσα σε οικοδεσπότες και επισκέπτες. Με αυτό οι οικοδεσπότες μπορούν να προγραμματίσουν μηνύματα για αυτόματη αποστολή όταν οι επισκέπτες κάνουν κράτηση, check-in ή check-out.

Στο νέο εργαλείο οι οικοδεσπότες της Airbnb είναι αυτοί που έχουν τον έλεγχο όλων των προγραμματισμένων μηνυμάτων. Μπορούν να προσαρμόσουν τα μηνύματα, να παραλείψουν την αποστολή κάποιου ή να τα στείλουν νωρίς. Και μπορούν να λάβουν ένα πλήρες ιστορικό του τι έχει σταλεί. Μπορούν ακόμη και να προσθέσουν στα μηνύματα μεταβλητές, που ονομάζονται συντομεύσεις. Με αυτές συμπληρώνονται αυτόματα λεπτομέρειες όπως το όνομα του επισκέπτη, την ημερομηνία check-in, τις οδηγίες, τους κωδικούς wifi και άλλα.

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε προγραμματισμένα μηνύματα και τα στείλετε αυτόματα στους επισκέπτες, εδώ.

Σημείωση: Αυτή η λειτουργία κυκλοφορεί τώρα σε επαγγελματικά εργαλεία φιλοξενίας, επομένως ενδέχεται να μην τη βρείτε αμέσως στον λογαριασμό σας. Η Airbnb σκοπεύει να τη διαθέσει σύντομα σε όλους τους οικοδεσπότες.

BnB Greece Conference

Tips από κορυφαίους οικοδεσπότες

Η Airbnb μίλησε με έμπειρους οικοδεσπότες σχετικά με το πώς σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το νέο εργαλείο προγραμματισμού αυτόματων μηνυμάτων. Έδωσαν μερικές εξαιρετικές συμβουλές.

Σημείωση: Μπορείτε να επιλέξετε από ένα σύνολο μεταβλητών για να εξατομικεύσετε τα μηνύματά σας. Αντιπροσωπεύονται παρακάτω χρησιμοποιώντας κάθετες (/) και αντλούν πληροφορίες από την κράτηση ή τις λεπτομέρειες της καταχώρισης. Μάθετε περισσότερα

Λίγο μετά την κράτηση

Ένα άμεσο ευχαριστήριο σημείωμα μετά την κράτηση μπορεί να ενημερώσει τους επισκέπτες ότι λάβατε το αίτημά τους, να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια καλή πρώτη εντύπωση. Επιπλέον παρέχετε σημαντικές λεπτομέρειες και συμβουλές για την επερχόμενη διαμονή τους.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, σκεφτείτε να στείλετε αυτά τα μηνύματα λίγο μετά την επιβεβαίωση της κράτησης. Θα χρησιμοποιήσετε την ενέργεια “Μετά την κράτηση” όταν δημιουργείτε ένα προγραμματισμένο μήνυμα.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το τι θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε σε αυτό το μήνυμα:

 • Αγαπητέ / όνομα επισκέπτη /, ευχαριστώ που κάνατε κράτηση μαζί μας!
 • Είμαι ενθουσιασμένος που σας καλωσορίζω στο / όνομα καταχώρησης / κατά / ημερομηνία check-in /
 • Μοιραστείτε τις πληροφορίες του ταξιδιού σας μαζί μας, ώστε να μπορούμε να οργανώσουμε το check-in σας ομαλά, δηλαδή συνήθως / ώρα check-in / ή μετά
 • Ακολουθούν μερικές γρήγορες πληροφορίες για τη γειτονιά:

/γειτονιά/

 • Ακολουθούν μερικές γρήγορες πληροφορίες σχετικά με την περιήγηση:

/περιήγηση/

 • Ενημερώστε με αν χρειάζεστε συμβουλές σχετικά με / city /
 • Λίγες μέρες πριν από το ταξίδι σας, θα κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες για το check-in.

Υπενθύμιση επερχόμενης διαμονής

Λίγες μέρες πριν από το check in, είναι καλή ιδέα να υπενθυμίζετε στους επισκέπτες τις λεπτομέρειες της επερχόμενης διαμονής τους, ώστε να μπορούν να αρχίσουν να προγραμματίζουν την άφιξή τους.

Μπορείτε να στείλετε αυτά τα μηνύματα χρησιμοποιώντας την ενέργεια “Πριν το check-in”. Πολλές από τις ιδέες από την παραπάνω ενότητα ισχύουν και εδώ. Άλλες βασικές πληροφορίες θα μπορούσαν να είναι:

 • Μπορείτε να κάνετε check in οποιαδήποτε στιγμή μετά / ώρα check in / on / ημερομηνία check in /
 • Η λίστα είναι στη διεύθυνση / διεύθυνση / και εδώ είναι οι οδηγίες: / directions /

Οδηγίες για την ημέρα του check-in

Η ημέρα του check-in είναι μια μεγάλη μέρα! Παρόλο που ενδέχεται να έχετε κοινοποιήσει πρόσφατα τις οδηγίες για το check-in, πολλοί επισκέπτες θεωρούν χρήσιμο να λάβουν ξανά βασικές πληροφορίες καθώς φτάνουν.

Μπορείτε να στείλετε αυτά τα μηνύματα το πρωί του check-in χρησιμοποιώντας την ενέργεια “Πριν από το check-in”. Πολλές από τις ιδέες από τις παραπάνω ενότητες ισχύουν και για αυτά τα μηνύματα – για παράδειγμα, θα μπορούσατε να στείλετε ξανά οδηγίες και ώρα check-in στους καλεσμένους σας. Μερικά άλλα μηνύματα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είναι:

 • Είμαστε ενθουσιασμένοι που σας καλωσορίζουμε στο / όνομα καταχώρησης /!
 • Οι οδηγίες για το check-in είναι εδώ: / οδηγίες για check-in /
 • Ως υπενθύμιση, εδώ είναι οι οικιακοί κανόνες μας:

/οι κανόνες του σπιτιού/

 • Το δίκτυο wifi ονομάζεται / όνομα wifi / και ο κωδικός πρόσβασης είναι / κωδικός πρόσβασης wifi /

Πρώτη μέρα διαμονής

Το πρώτο πρωί της διαμονής των επισκεπτών σας είναι μια εξαιρετική στιγμή για ένα γρήγορο γεια για να επιβεβαιώσετε ότι όλα είναι εντάξει και να προσφέρετε απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι καλεσμένοι σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια “Μετά το check-in” για να δημιουργήσετε ένα μήνυμα για να χαιρετίσετε τους καλεσμένους σας. Πολλές από τις ιδέες από τις παραπάνω ενότητες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για αυτά τα μηνύματα – ή μπορείτε επίσης να γίνετε δημιουργικοί! Μερικές άλλες ιδέες:

 • Ελπίζουμε να περάσετε υπέροχα και να απολαμβάνετε τον χώρο μέχρι τώρα.
 • Θέλουμε απλώς να δούμε αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να είναι πιο άνετη η διαμονής σας!

Checkout

Την ημέρα πριν από το Checkout, θα μπορούσατε να υπενθυμίσετε στους επισκέπτες σας πώς να κάνουν check-out, πού να αφήσουν τα κλειδιά, πώς να χειριστούν τα άπλυτα και τα σκουπίδια κ.λπ.

Χρησιμοποιώντας την ενέργεια “Πριν από την το check-out”, θα μπορούσατε να στείλετε ένα μήνυμα όπως:

 • Γρήγορη υπενθύμιση ότι το check-out είναι αύριο (/ ημερομηνία πληρωμής /), οποιαδήποτε στιγμή πριν / ώρα check-out. / Σας ευχαριστούμε που μείνετε μαζί μας!
 • Ελπίζουμε να έχετε μια υπέροχη διαμονή στο / listing /

Ευχαριστήριο μετά το check-out

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά το check-out, θα μπορούσατε να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας, να τους υπενθυμίσετε πόσο σημαντική είναι η κριτική τους για εσάς και να προσφέρετε τις καλύτερες ευχές.

Χρησιμοποιώντας την ενέργεια After checkout, θα μπορούσατε να πείτε κάτι όπως:

 • Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το σπίτι μας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην / πόλη /
 • Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας στο / όνομα καταχώρησης /
 • Η κριτική σας για τη διαμονή σας στο / όνομα καταχώρησης / είναι πραγματικά σημαντική για εμάς. Ευχαριστώ και πάλι για τη διαμονή σας!
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend