• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Τουλάχιστον πέντε γραφεία παγκοσμίως κλείνει η Booking.com

booking γραφεία

Η Booking.com κλείνει τουλάχιστον πέντε από τα γραφεία της σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τα γραφεία στο Μπελβιού της Ουάσιγκτον (ΗΠΑ), το Λονδίνο και το Κέιμπριτζ (Αγγλία), το Τορόντο (Καναδάς) και το Σπλιτ (Κροατία).

Η εταιρεία ανακοίνωσε τις περικοπές κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με περισσότερους από 800 υπαλλήλους την περασμένη Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου. Οι απολύσεις θα ισχύσουν άμεσα.

Η απόφαση αυτή έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου η Booking.com ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 25% του εργατικού δυναμικού της. Αυτό σημαίνει περίπου 4.000 υπαλλήλους. Ως αιτία των περικοπών αυτών, η εταιρεία ανέφερε τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19. Κατά το τελευταίο τρίμηνο κατέγραψε πτώση 91% στις ακαθάριστες ταξιδιωτικές κρατήσεις.

Η μητρική Booking Holdings διαθέτει επίσης επωνυμίες όπως Kayak, Priceline και OpenTable. Συνολικά απασχολούνται περισσότερα από 17.000 άτομα στα γραφεία της σε όλο τον κόσμο.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Συγκεκριμένα, απολύονται 235 εργαζόμενοι του γραφείου στο Μπελβιού. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τα δύο γραφεία της Booking.com στο Λονδίνο και το Κέιμπριτζ, θα κλείσουν επίσης τις πόρτες τους, επηρεάζοντας περίπου 400 εργαζόμενους. Το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών στο Westbook Center εκτιμάται ότι επίσης θα κλείσει, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

«Ενώ έχουμε κάνει πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, o όγκος ταξιδιών έχει μειωθεί σημαντικά και είναι απίθανο να ανακάμψει στα επίπεδα προ Covid για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς, όπως και πολλές άλλες εταιρείες στον τομέα των ταξιδιών, πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τον οργανισμό μας για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες μας για το μέλλον των ταξιδιών και να πετύχουμε σε ένα νέο περιβάλλον ταξιδιού», δήλωσε εκπρόσωπος της Booking.com σε τοπικό μέσο του Κέιμπριτζ.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, ανακοινώθηκε από την Κροατική έδρα της Booking στο Ζάγκρεμπ ότι το γραφείο της εταιρείας στο Σπλιτ θα κλείσει οριστικά. Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Slobodna Dalmacija, το κλείσιμο είχε προβλεφθεί αρκετές ημέρες πριν από την απόφαση, η οποία έρχεται ως βαρύ πλήγμα για μια χώρα που βασίζεται στα ταξίδια και τον τουρισμό κατά περίπου 20% του ΑΕΠ της.

Παρόμοια η κατάσταση και στο Τορόντο του Καναδά, όπου η Booking.com κλείνει το γραφείο της, με αποτέλεσμα 500 απολύσεις. Επιπλέον, τα γραφεία στο Άμστερνταμ θα κλείσουν εν μέρει.

Καθώς φαίνεται τα γραφεία στη Γαλλία και την Ισπανία θα παραμείνουν ανοιχτά, τουλάχιστον για το ορατό μέλλον.

Οι ανταγωνίστριες Expedia και Airbnb, έχουν επίσης υποχρεωθεί σε σημαντικές περικοπές φέτος. Η πρώτος απέλυσε περίπου 3.000 υπαλλήλους ακόμη και πριν από το αποκορύφωμα της πανδημίας τον Φεβρουάριο. Η δεύτερη προχώρησε σε περικοπές του εργατικού δυναμικού κατά 25% τον Μάιο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend