• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Μεγάλη ζήτηση για εξοχικά στη Χαλκιδική φέτος

Χαλκιδική εξοχικά

Το φετινό ενδιαφέρον για εξοχικά στη Χαλκιδική προς ενοικίαση καταγράφει το τελευταίο report της Danos International Property Consultants & Valuers. H ζήτηση αφορούσε βραχυπρόθεσμη περίοδο ή ολόκληρη τη σεζόν. Ωστόσο η προσφορά ήταν περιορισμένη λόγω του γεγονότος ότι οι ιδιοκτήτες απέφυγαν φέτος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο γνωστός όμιλος real estate σημειώνει ότι τα ενοίκια για ανακαινισμένα εξοχικά στη Χαλκιδική που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα κυμαίνονται στις 2.500 – 4.000 € το μήνα.

Η ζήτηση για εξοχικά καταγράφηκε φέτος σε όλη την Ελλάδα και φαίνεται ότι πρόκειται για μια τάση που θα συνεχιστεί και αμέσως επόμενα χρόνια. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε προορισμούς με οδική πρόσβαση ίσως δουν μια ευκαιρία σε αυτή την τάση. Χρειάζεται όμως να επενδύσουν στα ακίνητά τους, καθώς ο ανταγωνισμός είναι ήδη ισχυρός.

Πάντως το report επισημαίνει ότι ο τουριστικός κλάδος σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Θεωρεί όμως ότι οι επενδυτές θα παραμείνουν σε θέση αναμονής για να επιτύχουν καλύτερες τιμές για σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι πολλά τουριστικά καταλύματα δεν λειτούργησαν φέτος. Αλλά και όσα λειτούργησαν, έχουν ήδη κλείσει, αφού η κύρια πηγή τουριστών ήταν τα Βαλκάνια. Οι πληρότητες κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, μην επιτρέποντας στα καταλύματα να αποκτήσουν σημαντικά έσοδα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend