• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι ανακοινώσεις για εμβόλιο της Moderna ενισχύουν τον τουρισμό

Η Αμερικανική εταιρεία Moderna INC ανακοίνωσε χθες ότι είχε δημοσιεύσει μια ενδιάμεση ανάλυση για το υποψήφιο εμβόλιο mRNA-1273 στο The New England Journal of Medicine που έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

To υποψήφιο εμβόλιο “προκάλεσε γρήγορες και ισχυρές ανοσοαποκρίσεις” έναντι του SARS-CoV-2 χωρίς σοβαρές παρενέργειες. Τα ελπιδοφόρα αυτά νέα ενισχύουν τον κλάδο των ζωντανών εκδηλώσεων και των ταξιδιωτικών κρατήσεων. Και οι δύο αυτοί κλάδοι έχουν αποδεκατιστεί από την πανδημία.

Το χτύπημα είναι μεγάλο για τους OTA’s

Η Booking Holdings και η Expedia έχουν δει τις πωλήσεις να συνθλίβονται, καθώς οι κρατήσεις και τα ταξίδια έχουν σχεδόν σταματήσει.

Η Expedia απέλυσε το 12% των υπαλλήλων της τον Φεβρουάριο, κοντά στην αρχή της πανδημίας, λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων το 2019. Οι κρατήσεις της μειώθηκαν κατά 39% το πρώτο τρίμηνο και η Expedia εξασφάλισε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από την Apollo Global Management και τη Silver Lake.

εμβόλιο Moderna
Pray

Είναι μακρύς ο δρόμος

Ωστόσο είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος έως ότου οποιοδήποτε εμβόλιο φτάσει στους καταναλωτές. Τα νέα αυτά όμως δίνουν την ελπίδα ότι μια θεραπεία είναι στον ορίζοντα. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να επιστρέψει στην ομαλότητα.

“Πιστεύουμε ότι απαιτείται είτε εμβόλιο είτε αποτελεσματική θεραπεία προτού οι άνθρωποι νιώσουν απόλυτα άνετα να ταξιδεύουν όπως πριν ξεκινήσει η πανδημία”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Booking Holdings, Glenn Fogel, τον Μάιο.

Όταν και αφού ένα εμβόλιο ή μια θεραπεία κηρυχθεί ασφαλής και αποτελεσματική, πιστεύουμε ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος προτού υπάρξει επαρκής ποσότητα και διανομή. Με αυτό το τρόπο όμως οι άνθρωποι θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση να ταξιδέψουν ελεύθερα και οι κυβερνήσεις να το επιτρέψουν.

27 Ιουλίου ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές

Στις 27 Ιουλίου, εξάλλου, θα ξεκινήσει η Moderna το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών για το πειραματικό της εμβόλιο.

Θα συμμετάσχουν 30.000 άτομα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια πρώτη δόση 100 μικρογραμμαρίων του εμβολίου την πρώτη ημέρα, και μια δεύτερη δόση 29 μέρες αργότερα. Μερικοί από τους συμμετέχοντες θα λάβουν εικονικό φάρμακο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend