• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Ουγγαρία περιορίζει το Airbnb

Ουγγαρία Airbnb

Οι ημέρες δόξας της Airbnb σύντομα τελειώνουν στην Ουγγαρία. Παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα είναι δημοφιλής και δημιουργεί εισόδημα για τους ιδιοκτήτες, οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις σπιτιών υπήρξαν από καιρό θέμα συζητήσεων στη χώρα για πολλούς λόγους. Με νόμο η Ουγγαρία περιορίζει το Airbnb.

Αν και η κυβέρνηση του Βίκτωρ Όρμπαν και ο δήμαρχος της Βουδαπέστης, ο Γκρέγκελι Καρατσόνι έχουν διαφορετικούς στόχους σχετικά με τους περιορισμούς, και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν τον περιορισμό της ενοικίασης. Τη Δευτέρα, ο «νόμος Airbnb» όπως έχει ονομαστεί, υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο της χώρας. Μια ημέρα αργότερα, την Τρίτη, το ουγγρικό κοινοβούλιο τροποποίησε τον κανονισμό για την ιδιωτική στέγαση, επιτρέποντας έτσι στις τοπικές κυβερνήσεις να περιορίσουν τον αριθμό των ημερών για τις οποίες μπορούν να μισθωθούν σε ένα ημερολογιακό έτος.

Οι τροπολογίες

Οι τοπικοί δήμοι πλέον θα έχουν το δικαίωμα να περιορίσουν τον αριθμό ημερών ενοικίασης ενός διαμερίσματος εντός ενός ημερολογιακού έτους μέσω ξεχωριστού διατάγματος.

Η τροπολογία ορίζει ως «ιδιωτικές» κατοικίες που ανήκουν σε ιδιώτες ή μεμονωμένους ιδιοκτήτες, δεν διαθέτουν περισσότερα από οκτώ δωμάτια και 16 κρεβάτια και δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως ενοικιαζόμενα καταλύματα. Μια άλλη κατηγορία που έχει ονομαστεί “άλλα καταλύματα”, αναφέρεται σε εγκαταστάσεις με όχι περισσότερα από 25 δωμάτια και 100 κρεβάτια.

Με άλλα λόγια, όπως και σε πολλές μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ευρώπης όπως το Παρίσι, Λονδίνο και Άμστερνταμ, οι τοπικές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να καθορίσουν τον μέγιστο αριθμό διανυκτερεύσεων που μπορούν να νοικιαστούν μέσω πλατφορμών.

Τα τοπικά συμβούλια υποχρεούνται να ενημερώνουν το Εθνικό Κέντρο Υπηρεσιών Τουριστικών Δεδομένων σχετικά με τα όρια που καθορίζονται στα ιδιωτικά καταλύματα.

Ο δήμαρχος της Βουδαπέστης, την περασμένη Πέμπτη χαιρέτισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε συνεργαστεί με το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το μέτρο και ότι οι τοπικές κυβερνήσεις θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία στις ρυθμίσεις αυτές.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend