• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Πρωτόκολλο υγιεινής για Airbnb ετοιμάζει ο ΕΟΤ και ο ΕΟΔΥ

Πρωτόκολλο υγιεινής για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ετοιμάζει η Airbnb, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τον ΕΟΔΥ, αποκάλυψε ο υπεύθυνος της πλατφόρμας για την Ελλάδα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Ο Giacomo Trovato, Διευθυντής Ιταλίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Airbnb, απάντησε επί της ουσίας στις επικρίσεις των ξενοδόχων ότι τα short-term rentals δεν ακολουθούν κανένα πρωτόκολλο και κανείς δεν τα ελέγχει.

Στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο της Καθημερινής Νίκο Ρουσάνογλου, με θέμα «Βραχυχρόνιες μισθώσεις και υπεύθυνη φιλοξενία στη μετά τον κορωνοϊό εποχή», ο κ. Trovato εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι επιχειρήσεις θα ανακάμψουν. Σημείωσε ότι η ελληνική αγορά γίνεται καλύτερη χρόνο με τον χρόνο.

Σταδιακή ανάκαμψη

πρωτόκολλο Airbnb

Σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις, ο κ. Trovato ανέφερε ότι ο φετινός Μάιος έκλεισε με μικρή απόκλιση από τον περσινό αφού υπήρξε καλή ανάκαμψη. Αυτή οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στον εσωτερικό τουρισμό στη χώρα μας.

«Οι Έλληνες προτιμούν την Ελλάδα».

Προς το παρόν οι κρατήσεις δείχνουν να συγκεντρώνονται στους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, να είναι δηλαδή βραχυπρόθεσμος ο σχεδιασμός. Συγκεκριμένα το 60% αφορούν τον Ιούνιο, το 20% τον Ιούλιο και μόνο το 10% την υπόλοιπη περίοδο. Ωστόσο, εκτίμησε ότι γρήγορα θα έρθουν και άλλες κρατήσεις για τον Αύγουστο, αλλά και το φθινόπωρο αφού ο καιρός βοηθάει τις διακοπές στην Ελλάδα εκείνη την εποχή.

Ο κ. Trovato μίλησε αναλυτικά για τη συνεργασία που έχει η εταιρεία με τους Έλληνες ιδιοκτήτες. Σε αυτή τη φάση βασίζεται κυρίως σε τρεις άξονες:

  • ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης (οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους μέχρι και λίγες ημέρες πριν το ταξίδι τους),
  • άριστη υγιεινή στους χώρους φιλοξενίας, και
  • πολλές προσφορές λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού διακοπών που θα έχει φέτος ο κόσμος.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend