• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι κορυφαίες τάσεις στις wish lists των ταξιδιωτών της Airbnb

Καθώς ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά να ανοίγει τα σύνορά του, πολλοί έχουν αρχίσει να σκέφτονται ήδη το ενδεχόμενο ενός ταξιδιού.

Εσωτερικά στοιχεία της Airbnb δίνουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για τα μελλοντικά σχέδια των ταξιδιωτών, όπως αποτυπώνονται στα αποτελέσματα αναζήτησης και τις «wish lists» που δημιουργούν οι χρήστες της πλατφόρμας.

Μάλιστα, στο «Top 10» των πιο αγαπημένων κατοικιών παγκοσμίως φιγουράρουν και δύο ελληνικές.

Το Top 10 των σπιτιών στις wish lists της Airbnb

wish lists Airbnb
Hector Cave House, Σαντορίνη

Μπορεί τα ταξίδια προς το παρόν να είναι περιορισμένα, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους επισκέπτες να ονειρεύονται μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Κάθε εβδομάδα, οι επισκέπτες της Airbnb όλο και περισσότερο προσθέτουν σε wish lists τις καταχωρήσεις που επιθυμούν να επισκεφθούν.

Δύο παραδοσιακές κατοικίες, λαξευμένες στον βράχο, στον παραδοσιακό οικισμό της Οίας στη Σαντορίνη, με λιτή, αλλά μαγευτική διακόσμηση και θέα που κόβει την ανάσα περιλαμβάνονται στη λίστα των 10 σπιτιών που εμφανίζονται πιο συχνά στις λίστες επιθυμιών, από τον Μάρτιο έως σήμερα. Πρόκειται για το Hector Cave House και το Unique Architecture Cave House στη Σαντορίνη.

Επαφή με τη φύση

Οι καλύβες βρίσκονται ψηλά στη λίστα αναζητήσεων όσων -αποκλεισμένοι στα σπίτια τους- ονειρεύονται να βρεθούν στη φύση. Για τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ οι αναζητήσεις για καλύβες βρίσκονται στη δεύτερη θέση ενώ παγκοσμίων βρίσκονται μέσα στο Top 10. Σημειώνουν αύξηση 20% κάθε εβδομάδα.

Καθώς πάνω από το 35% των αναζητήσεων αφορούν σπίτι δύο ατόμων, οι καλύβες στη φύση προσφέρουν ιδιωτικές και ειδυλλιακές αποδράσεις. Και μάλιστα είναι συνήθως προσβάσιμες οδικώς.

Ειδικές περιστάσεις και παραλίες

Οι κορυφαίες λέξεις-κλειδιά στις wish lists που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες 60 ημέρες υποδεικνύουν τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών στην Airbnb. Ο εορτασμός ειδικών περιστάσεων που ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού αλλά και ο ήλιος και η θάλασσα τους πιο ζεστούς μήνες, φιγουράρουν ψηλά στις wish lists.

Οι λέξεις-κλειδιά περιλαμβάνουν

Καλοκαίρι 2020
Παραλία
Γενέθλια
Γάμος
Γαμήλιο ταξίδι
Επέτειος
Απόδραση
Διακοπές

Online Experiences

Οι Online Experiences ξεκίνησαν τον Απρίλιο και εξελίχθηκαν γρήγορα ως ένας από τους αγαπημένους τρόπους των επισκεπτών να μεταφερθούν σε νέους προορισμούς ενώ βρίσκονται στο σπίτι, Περισσότερες από 20.000 κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες δύο εβδομάδες στις Online Experiences.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Airbnb, οι επισκέπτες έκαναν κράτηση για διαδικτυακές εμπειρίες για ψυχαγωγία (63%), για να μάθουν κάτι νέο (60%) και για να βιώσουν άλλους πολιτισμούς και τρόπους ζωής (56%). Το φαγητό και το ποτό είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% των κρατήσεων. Επίσης οι επισκέπτες προσελκύονται από μια σειρά από ξεχωριστές δραστηριότητες, με τις πιο δημοφιλείς να είναι οι ακόλουθες:

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend