• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Νέα μέτρα για τα ταξίδια με πλοίο

μέτρα πλοίο

Νέα μέτρα για τα ταξίδια με πλοίο από τη Δευτέρα 18 Μαΐου με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την απόφαση οι μάσκες και η θερμομέτρηση θα είναι υποχρεωτικά. Οι ταξιδιώτες θα χρησιμοποιούν μονόκλινες καμπίνες και τα πλοία θα ταξιδεύουν με μειωμένη πληρότητα στο πλαίσιο νέων μέτρων λόγω του κορονοϊού.

Τα μέτρα για τα ταξίδια με πλοίο θα έχουν ισχύ από τη Δευτέρα 18 Μαΐου μέχρι και τις 15η Ιουνίου. Οι οδηγίες για τα επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία αφορούν τα υπό ελληνική σημαία και διεθνή πλοία.

Τα μέτρα

Καθορισμός μέγιστου αριθμού των μετακινούμενων επιβατών στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών που ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου ή στο 55% αν διατίθενται καμπίνες.

Τη θερμομέτρηση και τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας πριν την επιβίβαση στο πλοίο και τη διατήρησή του με μέριμνα της ακτοπλοϊκής εταιρείας. Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο και σε ειδική ιστοσελίδα και στο διαδίκτυο.

Τη διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Τη χρήση κάθε καμπίνας από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια και συγγενείς πρώτου βαθμού. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Τη χρήση μάσκας από επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Την ειδική διάταξη των επιβατών σε αεροπορικά καθίσματα. Ένα κάθισμα κατειλημμένο, ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.


Επιπρόσθετα

Τη θερμομέτρηση και την υποβολή ειδικής δήλωσης υγείας, πριν την αναχώρηση, για τους επιβάτες πλοίων διεθνών πλοίων στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας.

Την ενημέρωση των επιβατών για τα μέτρα με έντυπο φυλλάδιο του ΕΟΔΥ, καθώς ενημερωτικά spot και ηχητικά μηνύματα.

Την ειδική εκπαίδευση των πληρωμάτων.

Την εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίαςκαι την ύπαρξη σταθμών αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου.

Την καθαριότητα και την απολύμανση των πλοίων.

Τον αερισμό και τον κλιματισμό των πλοίων.

Διαχείριση ύποπτων περιστατικών

Τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού με απομόνωση σε ειδικό χώρο και αποβίβαση στο επόμενο λιμάνι το οποίο διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό για τη διαχείριση του, ιχνηλάτηση επαφών κλπ.

Τους κανόνες λειτουργίας των σημείων εξυπηρέτησης επιβατών όπως μπαρ, εστιατόρια, τραπεζαρίες.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend