• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Κλείνουν τα σύνορα της ΕΕ για 30 μέρες

Κλείνουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Αυτό αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών μελών που συνεδρίασαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης, η ΕΕ θα «συντονίσει» την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.

Εξαίρεση αποτελεί το Ηνωμένο Βασίλειο που θα εξακολουθήσει να έχει ταξίδια από και προς τρίτες χώρες εκτός Ευρώπης. Μαζί της συμπαρασύρει και την Ιρλανδία αφού έχουν «κοινό ταξιδιωτικό χώρο» όπως λέγεται.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι καμία πτήση προς και από τρίτη χώρα εκτός ΕΕ δε θα πραγματοποιείται.

Την πρόταση αυτή είχε κάνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα.

«Όσο λιγότερα τα ταξίδια, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Κατά συνέπεια (…) προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην ΕΕ» ανέφερε η ντερ Λάιεν. «Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε αν είναι αναγκαίο», πρόσθεσε.

Η πρόταση της Προέδρου της Κομισιόν στοχεύει στη διάσωση της Ζώνης Σένγκεν. Θέλει να διαβεβαιώσει τα κράτη μέλη ότι δεν χρειάζονται συνοριακοί έλεγχοι εντός της Ευρώπης. Ωστόσο ήδη 12 ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν ιατρικούς καταρχάς ελέγχους στα σύνορα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Μια προσωρινή αναστολή της ζώνης Σένγκεν που η ηγεσία της ΕΕ θέλει να περιορίσει.

Νωρίτερα και η Ελλάδα είχε ανακοινώσει ότι κλείνουν τα σύνορα της χώρας για πολίτες κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Previous ArticleNext Article