• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Νέα περιοριστικά μέτρα στις εισόδους της χώρας

περιοριστικά μέτρα

Νέα περιοριστικά μέτρα στις εισόδους της χώρας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Από αύριο στις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ. Εξαιρούνται περιπτώσεις απολύτως αναγκαίας συνθήκης που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

Για όσους αλλοδαπούς βρίσκονται στη χώρα μας για διακοπές, συνέστησε να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους. Επεσήμανε πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα, μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού.

Οι Έλληνες και οι κοινοτικοί αλλοδαποί μπορούν να εισέρχονται στη χώρα. Τους απευθύνεται ωστόσο ισχυρή σύσταση να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες.

Τις προηγούμενες ημέρες τα περιοριστικά μέτρα περιελάμβαναν την απαγόρευση του κατάπλου όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια και η με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβαση επιβατών από τα πλοία για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια. Οι απαγορεύσεις αυτές ισχύουν για το χρονικό διάστημα από 15/03/2020 και ώρα 15:00 έως και 15/04/2020 και ώρα 15:00.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend