• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Oι hosts προσφέρουν τα καταλύματά τους σε όσους τα έχουν ανάγκη λόγω κορονοϊού

Σε πνεύμα κοινωνικής προσφοράς, οι hosts προσφέρουν τα καταλύματά τους σε όσους τα έχουν ανάγκη λόγω κορονοϊού.

Η πρώτη κίνηση έγινε από τον Στράτο Ζαφεριάδη, διαχειριστής της ομάδας Facebook Airbnb Greece – Greek Hosts, ο οποίος δημιούργησε την ομάδα I offer my AIRBNB home for FREE to vulnerable people due to coronavirus. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η κίνηση αυτή έχει διπλό στόχο: Αφενός να στηρίξει το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Και αφετέρου οποιονδήποτε έχει ανάγκη εφόσον πρέπει να απομονωθεί. Είτε γιατί έχει στην οικογένειά του άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Είτε γιατί παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα.

Σε αντίστοιχη κίνηση προχωρά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) «για να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για τον περιορισμό του κορωνοϊού στη χώρα μας». Ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ. διαθέτει «καταλύματα για τις στεγαστικές ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει η κυβέρνηση για τη στελέχωση των νοσοκομείων μας. Η διάθεση των καταλυμάτων θα γίνει από τα μέλη μας εντελώς δωρεάν. Μόνη υποχρέωση θα είναι η πληρωμή των παγίων εξόδων (ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, κ.λπ.).

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει δικτυακή εφαρμογή που θα ανακοινώσει αμέσως μετά τις προσλήψεις, για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους (μέλη μας ή μη) που επιθυμούν να παραχωρήσουν το κατάλυμά τους για αυτό τον σκοπό, να μας ενημερώσουν για να το καταχωρήσουμε στην πλατφόρμα. Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο τα μέλη μας όσο και οι ενδιαφερόμενοι γιατροί και νοσηλευτές, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας με email στο info@pasida.gr».

Ο αντίλογος

Ωστόσο πολλοί εκφράζουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ασφάλεια τέτοιων ιδιωτικών πρωτοβουλιών. Όπως επισημαίνουν, η φιλοξενία τέτοιων ατόμων σε διαμερίσματα που βρίσκονται μέσα σε πολυκατοικίες, θα δημιουργήσει αντιδράσεις από τους υπόλοιπους ενοίκους.

Οι hosts πάντως δείχνουν διατεθειμένοι να προσφέρουν τα καταλύματά τους στο κράτος προκειμένου η διαχείριση των αναγκών στέγασης λόγω του κορονοϊού να γίνει σε κεντρικό επίπεδο. Όπως επισημαίνουν, τα σπίτια τους είναι ούτως ή άλλως άδεια και δηλώνουν έτοιμοι να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη στέγασης.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend