• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Μικρές οι επιπτώσεις του κορωνοϊού – Ακύρωση των καρναβαλιών

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η ομάδα κρίσης που έχει συστήσει το Υπουργείο Τουρισμού, με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης έκανε έκκληση για ψυχραιμία, τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και προσεκτική μετάδοση των ειδήσεων. Επεσήμανε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον τουριστικό κλάδο, αλλά και με το Υπουργείο Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τις μέχρι τώρα επιπτώσεις του κορωνοϊού, ανέφερε ότι παρατηρείται μια μικρή μείωση της αύξησης των προκρατήσεων για το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ενώσεων Τουριστικών Πρακτορείων fedHATTA, τονίζει ότι χάθηκε ένα μικρό κομμάτι από τους 200.000 Κινέζους που έρχονται όλο το χρόνο στην Ελλάδα. Υπάρχει ανησυχία, όχι όμως και πανικός.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε δεν υπάρχουν προβλήματα ακυρώσεων σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, πέραν αυτών σε Σαντορίνη και Αθήνα, ελέω και της διακοπής της πτήσης της Air China από το Πεκίνο στην Αθήνα.

Πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η τουριστική κίνηση από και προς Ιταλία. Ήδη έχουν ακυρωθεί οι σχολικές εκδρομές ανάμεσα στις δύο χώρες. Ενώ υπάρχει ζήτημα και για τα επαγγελματικά ταξίδια, κυρίως από/προς Μιλάνο.

Εκτίμηση όλων είναι ότι η μεγάλη τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο θα αποτελέσει το βαρόμετρο για την πορεία του ελληνικού τουρισμού. Να σημειωθεί ότι η έκθεση δεν ακυρώθηκε και θα πραγματοποιηθεί 4-8 Μαρτίου.

Επίσης καθοριστικής σημασίας θα είναι οι κρατήσεις για το Πάσχα.

Ακύρωση των καρναβαλιών

Την ακύρωση των εκδηλώσεων όλων των καρναβαλιών στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Την έντονη ανησυχία τους για τεράστιες οικονομικές ζημιές εκφράζουν τοπικοί επιχειρηματίες σε Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο, Μοσχάτο και αλλού.

Η απόφαση αφορά:

– Πάτρα
– Ρέντη
– Ρέθυμνο
– Έδεσσα
– Καστοριά
– Ραφήνα
– Κοζάνη
– Ιωάννινα
– Κέρκυρα
– Ναύπλιο
– Ξάνθη
– Μοσχάτο
– Ζάκυνθο
– Χίος
– Μέθανα
– Λευκάδα
– Ναύπλιο
– Ναύπακτος
– Σκύρος
– Λέσβος
– Νάουσα
– Αθήνα
– Ελληνικό-Αργυρούπολη
– Ηλιούπολη
– Καλλιθέα
– Πειραιάς
– Περιστέρι
– Κόρινθος
– Αλιβέρι
– Νιγρίτα
– Καμένα Βούρλα
– Άνδρος
– Λαύριο
– Λαμία
– Φάρσαλα
– Μαγούλα
– Χαλκίδα
– Λουτράκι
– Νάξος
– Σητεία
– Κρέστενα
– Καισαριανή
– Σύρος
– Ηράκλειο
– Θεσσαλονίκη
– Χαϊδάρι

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend