• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Swimply: Η πρώτη πλατφόρμα ενοικίασης πισίνας είναι γεγονός

Η πρώτη πλατφόρμα ενοικίασης πισίνας είναι γεγονός και το όνομα αυτής Swimply. Η Swimply δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σπιτιών με πισίνα να βγάζουν ένα extra εισόδημα. Πώς; Νοικιάζοντας την πισίνα τους σε όσους δεν έχουν.

Εμπνευστής της εταιρίας είναι ο αμερικάνος Bunim Laskin. H ιδέα του ήρθε όταν ήθελε να χρησιμοποιήσει την πισίνα του γείτονά του στο New Jersey. Ως αντάλλαγμα θα πλήρωνε το 25% των λειτουργικών εξόδων. Έτσι από το καλοκαίρι του 2018 η Swimply, η πρώτη πλατφόρμα ενοικίασης πισίνας είναι γεγονός. 

Ο τρόπος που λειτουργεί μοιάζει με εκείνον της Airbnb. Οι πελάτες βλέπουν τις διαθέσιμες πισίνες, διαβάζουν κριτικές και κάνουν κράτηση κατευθείαν μέσω της πλατφόρμας. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να καταγράψουν την πισίνα τους και να συμπεριλάβουν εξατομικευμένες πληροφορίες. Αυτές μπορεί να αφορούν τη διαθεσιμότητα, την τιμή και τους κανόνες. Οι καταχωρήσεις λαμβάνουν υπόψη την ιδιωτικότητα του ακινήτου καθώς και τους ειδικούς κανόνες. Κάθε πισίνα ελέγχεται προτού καταχωρηθεί ως προς την ασφάλεια και την υγιεινή της. Επιπλέον, διαθέτει ειδική ομάδα υποστήριξης διαθέσιμη 24 ώρες για να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια στους ιδιοκτήτες. 

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η πλατφόρμα διατίθεται σε 30 πόλεις στην Αμερική με επέκταση σε Καναδά και Αυστραλία. Η τιμή μίας μέσης πισίνας είναι 45 δολάρια την ώρα. Γενικότερα, οι τιμές ξεκινούν από 40 μέχρι και 200 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος, την άνεση και τη ζήτηση. Η Swimpy λαμβάνει προμήθεια ύψους 15%.

Προβληματισμοί σχετικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας 

Όπως είναι φυσικό, έχουν προκύψει ζητήματα που αφορούν θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Η χρήση της πισίνας από δεκάδες επισκέπτες σε συχνή βάση εγείρει προβληματισμούς όσον αφορά την καθαριότητα της πισίνας.  Ενδέχεται κάποιος να μη σεβαστεί τους κανόνες και να κάνει χρήση αυτής χωρίς να είναι καθαρός ή ακόμα και να ουρήσει μέσα σε αυτή. Η τοποθέτηση τουαλέτας έξω από την πισίνα είναι μια πιθανή λύση που ίσως υιοθετήσουν οι ιδιοκτήτες. 

Τέλος, ένα ακόμα πρόβλημα είναι εκείνο της ασφάλειας. Ο χώρος της πισίνας είναι γενικότερα πολύ επικίνδυνος. Πολλοί επισκέπτες καταφεύγοντας σε επικίνδυνες βουτιές και καταδύσεις υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend