• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Την απαγόρευση μισθώσεων Airbnb εξετάζει το Παρίσι

περιορισμοί Παρίσι

Την απαγόρευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω του Airbnb εξετάζει το Παρίσι. Η γαλλική πρωτεύουσα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Airbnb, καθώς 60.000 διαμερίσματα προσφέρονται μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας. Την πρόταση κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής του δήμου Ian Brossat με την αιτιολογία ότι οι κάτοικοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα.

Ο Brossat προσανατολίζεται στην απαγόρευση δεύτερης κατοικίας στο Παρίσι, προκειμένου η πόλη να μη μετατραπεί σε ένα “ανοικτό μουσείο”.

Πρόθεσή του είναι η οριστική απαγόρευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων ολόκληρων διαμερισμάτων στο πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο διαμέρισμα του Παρισιού. Πρόκειται για τις περιοχές που φιλοξενούν μερικά από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του κόσμου, όπως το μουσείο του Λούβρου και ο Πύργος του Άιφελ. Όπως επισημαίνει ο ίδιος ένα στα τέσσερα σπίτια δεν στεγάζει πλέον κατοίκους του Παρισιού.

Ο δήμος έχει λάβει ήδη δράση κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να εγγράφονται σε μητρώο της πόλης, περιορίζοντας τον αριθμό διανυκτερεύσεων σε 120 ετησίως. Ο Ian Brossat τάσσεται υπέρ της τροποποίησης αυτής της νομοθεσίας για μέγιστο αριθμό διανυκτερεύσεων 30 με 60 ετησίως.

Ο αγώνας εναντίον της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικά θέματα εν όψει της εκστρατείας για τις δημοτικές εκλογές του 2020.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend