• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Αυτός είναι ο άνδρας που προσπαθεί να καταρρίψει το Airbnb

Cox Airbnb

Ο Murray Cox αιφνιδιάστηκε όταν τα στελέχη της Airbnb του ζήτησαν να τον συναντήσουν στο Μανχάταν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Επί τέσσερα χρόνια ο ίδιος δημοσίευε ρεπορτάζ που πρόβαλαν τη γνωστή πλατφόρμα ως καταστροφική για τις κατοικίες των μεγαλουπόλεων, ωστόσο η εταιρεία ποτέ μέχρι τότε δεν τον είχε προσεγγίσει. Το ραντεβού κλείστηκε σε μία αίθουσα συσκέψεων στο Μπρόντγουεϊ, απέναντι από τα γραφεία της Airbnb Inc. στη Νέα Υόρκη. Η τοποθεσία ήταν γνωστή στον Cox, αφού εργάζεται στο ίδιο κτίριο που στεγάζεται η πλατφόρμα, τόσο κοντά της ώστε να μπορεί να συνδέεται με το Wi-Fi της.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Cox ξοδεύει τον χρόνο του στον 27ο όροφο ενός εταιρικού ουρανοξύστη ως αντιπρόεδρος μίας start up τεχνολογίας, ενώ χρησιμοποιεί το ίδιο ασανσέρ με τους υπαλλήλους της Airbnb, που εργάζονται στον 26ο όροφο. Τη νύχτα, ο 46χρονος κάθεται συχνά στον καναπέ του στο Μπρούκλιν και ψάχνει στην ιστοσελίδα της Airbnb στατιστικά στοιχεία για τις πόλεις που προσπαθούν να περιορίσουν την επεκτατική δράση της πλατφόρμας.

Ο Cox έχει καταφέρει να στρέψει τα στοιχεία που περιλαμβάνει η AirBnb στη σελίδα της εναντίον της, προβάλλοντας χιλιάδες παράνομες καταχωρήσεις της πλατφόρμας, οι οποίες, όπως υποστηρίζει στρεβλώνουν την αγορά κατοικίας.

Διαβάστε περισσότερα στο mononews.gr

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend