• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Έψαχνε εξοχικό στην Airbnb και βρήκε… κοντέινερ!

κοντέινερ Airbnb

Νόμιζε ότι έκλεισε εξοχικό σπίτι στο Άμστερνταμ μέσω Airbnb και βρέθηκε μπροστά σε ένα κοντέινερ!

Ο Μπεν Σπέλερ, ένας νεαρός Λονδρέζος, αποφάσισε με την παρέα του να επισκεφθούν τον Άμστερνταμ. Ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, την Τότεναμ, στον επαναληπτικό αγώνα εναντίον του Άγιαξ για τα ημιτελικά του Champions League. Έκλεισε ένα «καθαρό δωμάτιο στο Άμστερνταμ με ξεχωριστό μπάνιο». Οι φωτογραφίες της καταχώρισης παρουσίαζαν στο εσωτερικό του «καταλύματος» δύο μεγάλα στρώματα στο πάτωμα, ικανά να φιλοξενήσουν τρία άτομα.

κοντέινερ Airbnb

Όταν όμως οι Βρετανοί έφτασαν στο σημείο, δεν βρήκαν σπίτι… Βρήκαν μόνο ένα κοντέινερ, παρκαρισμένο στην άκρη του δρόμου. Και όπως εκ των υστέρων ανακάλυψαν, ήταν και παράνομα παρκαρισμένο!

Όταν έφτασε ο ιδιοκτήτης του «καταλύματος», τους είπε ότι στην καταχώριση διευκρινίζεται ότι πρόκειται για κοντέινερ, όμως οι φίλοι το διαψεύδουν. Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να τους επιστρέψει τα χρήματα της προκαταβολής για τη διαμονή τους.

κοντέινερ Airbnb
Η φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook ο Μπεν Σπέλερ, δείχνει το “ιδιωτικό μπάνιο” στο… cottage του Jacob

Οι τρεις φίλοι επικοινώνησαν με την τουριστική αστυνομία και με τη βρετανική πρεσβεία στο Άμστερνταμ. Εκείνη με τη σειρά της απευθύνθηκε στην Airbnb για το ενοικιαζόμενο κοντέινερ.

Η πλατφόρμα αναγνώρισε ότι οι τρεις νεαροί είχαν πέσει θύματα κακόβουλης πλάνης από τον ιδιοκτήτη. Τους επέστρεψε την προκαταβολή των 100 λιρών που είχαν δώσει και τους έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο της πόλης.

Φυσικά έκλεισε και το λογαριασμό του ιδιοκτήτη από την πλατφόρμα της, απαγορεύοντάς του στο εξής κάθε καταχώρηση.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend