• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Booking δηλώνει ότι ξεπέρασε την Airbnb

Η Booking.com ξεπέρασε σε επισκέπτες την Airbnb, όπως δήλωσε στο Fortune ο CEO της Booking Holdings Glenn Fogel. Από το 2007, 748 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν μείνει σε σπίτια, διαμερίσματα ή ιδιαίτερες καταχωρίσεις, όπως yurts και ιγκλού που είναι καταχωρημένα στη Booking.com, σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία Booking Holding. Κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου, η Airbnb λέει ότι 500 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν μείνει σε μία από τις καταχωρίσεις της.

Οι αριθμοί δείχνουν τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των δύο πλατφορμών. Η Booking, ένας μεγάλος παίκτης σε κρατήσεις ξενοδοχείων, θέλει να γνωρίζει ο κόσμος ότι είναι δύναμη και στην ενοικίαση σπιτιών.

«Αυξάνεται ταχύτερα από την κύρια επιχειρηματική μας δραστηριότητα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», δήλωσε ο Glenn Fogel.

Η προσπάθεια της Booking να ενισχύσει τη δραστηριότητα, έρχεται ως απάντηση στην πρόθεση της Airbnb να εισαχθεί φέτος στο Χρηματιστήριο. Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα οικονομικά στοχεία της Airbnb θα γίνουν γνωστά στους οικονομικούς αναλυτές.

Πέρυσι, η Booking Holding είχε έσοδα 14,5 δις. δολαρίων εκ των οποίων τα 2,8 δις. δολάρια προήλθαν από τις ενοικιάσεις σπιτιών. Ωστόσο η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς. Έτσι δεν είναι δυνατό να γίνει η σύγκριση και να επιβεβαιωθεί αν πράγματι η Booking ξεπέρασε την Airbnb.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend