• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Google απέναντι σε Airbnb και Booking

Μετά τον επανασχεδιασμό της υπηρεσίας Hotel Search, η Google κάνει ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Οι καταχωρίσεις βραχυχρόνιων καταλυμάτων παγκοσμίως είναι διαθέσιμες από σήμερα στις κινητές συσκευές. Τους προσεχείς μήνες θα ενσωματωθούν στις αναζητήσεις που γίνονται μέσω υπολογιστών.

Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν φίλτρα για τιμές και παροχές για να περιορίσουν την αναζήτησή τους για να βρουν αυτό που ψάχνουν, είτε είναι το τέλειο σημείο για μια ολόκληρη οικογένεια, ένα κατάλυμα που επιτρέπει σκύλους, μια μεγάλη κουζίνα, ένα παραθαλάσσιο σπίτι ή ένα εξοχικό στο βουνό. Μπορούν στη συνέχεια να περιηγηθούν στις φωτογραφίες, να διαβάσουν σχόλια και να δουν τις τιμές και τη διαθεσιμότητα του ενοικιαζόμενου ακινήτου από τον ιστότοπο του συνεργάτη. Μόλις ο ταξιδιώτης αποφασίσει, μπορεί να κάνει κλικ στο κουμπί «Κράτηση» για να μεταφερθεί στις σελίδες των συνεργατών για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

Η Google λέει ότι η πλατφόρμα περιλαμβάνει καταχωρίσεις από συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών της Expedia Group, (Expedia, HomeAway, Hotels.com και VRBO) καθώς και της RedAwning και της TripAdvisor.

Ωστόσο αίσθηση δημιουργεί η απουσία της Airbnb και της Booking.

Όταν ερωτήθηκε από το PhocusWire, ένας εκπρόσωπος της Google απάντησε μέσω email, «Έχουμε ένα ευρύ σύνολο συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων παρόχων ενοικίασης ακινήτων, των διαμεσολαβητών μέσου μεγέθους και των OTAs. Δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια για συγκεκριμένους παίκτες ή συνεργάτες. Σήμερα, ξεκινάμε απλά με την επέκταση του αποθέματος ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών και θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε νέους συνεργάτες στο πρόγραμμα καθώς προχωράμε».

Η Google αναφέρει ότι η αναζήτηση επικεντρώνεται σε ολόκληρα σπίτια – όχι σε ένα υπνοδωμάτιο εντός ενός σπιτιού – και θα περιλαμβάνει διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, βίλες και άλλες επιλογές.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend