• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι 10 παγκόσμιες τάσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση το 2024

Τις πιθανές τάσεις, που θα δούμε στη βραχυχρόνια μίσθωση παγκοσμίως το 2024, καταγράφει το Chalet, το μεγαλύτερο δίκτυο επενδυτικών συμβούλων στις ΗΠΑ για Airbnb. Το δίκτυο έχει παρουσία σχεδόν σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ.

Ιδού, οι πιθανές τάσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024:

  1. Αυξημένη χρήση τεχνολογίας

Η ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη για εξατομικευμένες προτάσεις, η εικονική πραγματικότητα για εικονικές περιηγήσεις και το Internet of Things (IoT) για τις λειτουργίες έξυπνου σπιτιού αναμένεται να αυξηθεί.

Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν τις εμπειρίες των επισκεπτών και να εξορθολογίσουν τις διαδικασίες διαχείρισης.

  1. Εστίαση στη βιωσιμότητα

Καθώς αυξάνεται η ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά ζητήματα, περισσότερες βραχυπρόθεσμες μισθώσεις είναι πιθανό να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, βιώσιμα δομικά υλικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού.

  1. Τοπικές εμπειρίες και αυθεντικότητα

Οι ταξιδιώτες αναζητούν όλο και περισσότερο αυθεντικές, τοπικές εμπειρίες. Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις που προσφέρουν μοναδικές, πολιτιστικά καθηλωτικές εμπειρίες ή παρέχουν εμπιστευτικές συμβουλές για την περιοχή αναμένεται να έχουν αυξημένη δημοτικότητα.

  1. Ευέλικτοι χώροι εργασίας

Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, οι ενοικιάσεις που προσφέρουν ειδικούς χώρους εργασίας ή ανέσεις όπως internet υψηλής ταχύτητας και εργονομικά έπιπλα θα προσελκύουν όλο και περισσότερους ψηφιακούς νομάδες και επαγγελματίες ταξιδιώτες.

  1. Παροχές υγείας και ευεξίας

Η προτεραιότητα των ταξιδιωτών σε ζητήματα υγείας και ευεξίας, αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για ακίνητα που διαθέτουν εξοπλισμό γυμναστικής, χώρους γιόγκα ή εγγύτητα σε μονοπάτια της φύσης.

  1. Νέοι προορισμοί

Πέρα από τα παραδοσιακά hotspots, εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση των ενοικιάσεων σε λιγότερο γνωστές ή αγροτικές περιοχές, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να αποδράσουν από πολυσύχναστες πόλεις και να εξερευνήσουν νέους προορισμούς.

  1. Μοντέλα δυναμικής τιμολόγησης

Η αξιοποίηση των αναλυτικών στοιχείων δεδομένων για δυναμική τιμολόγηση θα μπορούσε να γίνει πιο διαδεδομένη, επιτρέποντας στους οικοδεσπότες να βελτιστοποιούν τις τιμές με βάση τη ζήτηση, την εποχικότητα και τις τοπικές εκδηλώσεις.

  1. Κανονιστική συμμόρφωση

Καθώς ο κλάδος αναπτύσσεται, αυξάνεται και ο ρυθμιστικός έλεγχος. Η προσαρμογή στους τοπικούς κανονισμούς και η διασφάλιση της συμμόρφωσης θα είναι ζωτικής σημασίας για τους οικοδεσπότες.

9. Ενισχυμένα πρωτόκολλα καθαρισμού

Στον απόηχο της πανδημίας COVID-19, τα αυξημένα πρότυπα καθαρισμού και υγιεινής αναμένεται να συνεχίσουν να αποτελούν προτεραιότητα για τους επισκέπτες.

  1. Αυξημένος επαγγελματισμός

Ο κλάδος ενδέχεται να δει μια στροφή προς πιο επαγγελματικές υπηρεσίες, με τους οικοδεσπότες να προσφέρουν τυποποιημένες ανέσεις και εμπειρίες, όπως τα παραδοσιακά ξενοδοχεία.

Στο συνέδριο ShortStay 2024, ειδικοί από την αγορά θα παρουσιάσουν τις νέες τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα. Και ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν λύσεις και προτάσεις για το πώς θα προσεγγίσετε τους κατάλληλους επισκέπτες για το ακίνητό σας. Κλείστε τώρα τη θέση σας!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend