• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Πόσα καταλύματα υπάρχουν στις πλατφόρμες;

Οι εκτιμήσεις για το πόσα είναι τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα που έχουν καταχωρηθεί στις πλατφόρμες μέχρι τώρα ήταν πολλές και διαφορετικές.

Για πρώτη φορά η Transparent, εταιρεία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων βραχυχρόνιας μίσθωσης και στρατηγικός συνεργάτης του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA), κατέγραψε αναλυτικά τα καταλύματα που είναι καταχωρημένα στις πλατφόρμες Airbnb, Booking.com, VRBO, & Trip Advisor, και αφού αφαίρεσε όσα είναι εγγεγραμμένα σε περισσότερες από μια πλατφόρμες, κατέληξε στο τελικό νούμερο.

Το σύνολο των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης της χώρας -εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών- είναι 187.695 καταλύματα.

Τα καταλύματα της Αθήνας

Από αυτά, τα 11.328 βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής (Αθήνα και Πειραιά). Να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των καταχωρήσεων του λεκανοπεδίου αφορά σε διαμερίσματα.

Τα καταλύματα της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη, από την άλλη, διαθέτει 3.047 καταλύματα που νοικιάζονται στις πλατφόρμες. Πρόκειται για καταλύματα όλων των ειδών που βρίσκονται τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην ευρύτερη περιοχή της.

Τα νούμερα αυτά αφορούν ακίνητα που διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ).

Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο αριθμός των καταλυμάτων είναι δυναμικός και όχι γραμμικός. Για παράδειμγα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλά ακίνητα είχαν αποσυρθεί και πλέον αναρτώνται ξανά.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend