• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Brian Chesky | Η εξ αποστάσεως εργασία θα κυριαρχεί σε 10 χρόνια σε όλο τον κόσμο

εξ αποστάσεως εργασία

Η εξ αποστάσεως (από το γραφείο) εργασία θα είναι ο κυρίαρχος τρόπος να ζούμε και να εργαζόμαστε σε 10 χρόνια. Την πεποίθησή του αυτή διατυπώνει  ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, σε επιστολή του στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Airbnb έδωσε από τα τέλη Απριλίου την άδεια στους εργαζομένους της να ζουν και να εργάζονται οπουδήποτε. Παράλληλα γνωστοποίησε τη στρατηγική της να συνεργαστεί με προορισμούς ώστε να προσελκύσουν εξ αποστάσεως εργαζόμενους.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι όσο η τάση αυτή θα εμπεδώνεται παγκοσμίως, μια σειρά προορισμών, όπως είναι και οι περισσότεροι στην Ελλάδα, θα έχουν “μόνιμο” τουρισμό από αυτήν την κατηγορία εργαζομένων. Επομένως, και μια σειρά από ακίνητα θα συνεχίσουν να αυξάνουν την τιμή τους τόσο για πώληση όσο και για ενοικίαση.

Σύμφωνα με τον κ.Chesky, οι εξαιρετικές επιδόσεις της Airbnb αυτή τη διετία της πανδημικής κρίσης, κατά την οποία καθιερώθηκε η εξ αποστάσεως εργασία, επιβεβαιώνει ότι αυτό το μοντέλο θα το υιοθετήσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι παγκοσμίως.

Ένα πρώτο δείγμα αυτής της εκτίμησης αποτελούν τα στοιχεία των διανυκτερεύσεων στην Airbnb το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Αυτό το εξάμηνο το 20% των διανυκτερεύσεων αφορούσαν διαμονές άνω του ενός μήνα. Το 50% αφορούσαν διαμονές μεγαλύτερης της εβδομάδας.

Tα καλύτερα ταλέντα

Η ευελιξία στην εργασία και στα ταξίδια, κατά τον κ. Chesky, θα δώσει τη δυνατότητα στην Airbnb να προσλάβει και να διατηρήσει τα καλύτερα ταλέντα σε όλη την εργασιακή πυραμίδα.

“Εάν περιορίζαμε τη δεξαμενή ταλέντων μας σε μια ακτίνα μετακίνησης γύρω από τα γραφεία μας, θα βρισκόμασταν σε σημαντικό μειονέκτημα”, τονίζει ο κ. Chesky, προσθέτοντας ότι οι ταλαντούχοι άνθρωποι ζουν παντού και όχι συγκεντρωμένοι σε μια περιοχή.

“Με τη στρατολόγηση εργαζομένων από ένα διαφορετικό σύνολο κοινοτήτων, θα γίνουμε μια πιο διαφορετική εταιρεία”, υπογραμμίζει.

Όσο για τα ερωτηματικά για το εάν οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι θα έχουν υψηλή αποδοτικότητα, ο κ.Chesky είναι κατηγορηματικός. “Η εμπιστοσύνη στην ομάδα έχει αποτέλεσμα. Το έδειξε η διετία της πανδημίας στην Airbnb, η οποία ξαναχτίστηκε από την αρχή τα τελευταία δύο χρόνια”.

“Ενώ όλοι εργαζόμασταν εξ αποστάσεως, η Airbnb μπήκε στο Χρηματιστήριο και πέτυχε κέρδη ρεκόρ”, τονίζει για να πείσει πόσο καλό κάνει η ευελιξία στην εργασία, στη ζωή μας και στα ταξίδια.

Τακτικές συναντήσεις

Για να μην αισθανθούν κοινωνικά αποκομμένοι οι εργαζόμενοι της Airbnb με την εξ αποστάσεως εργασία, ο κ.Chesky γνωστοποίησε ότι θα αυξηθούν οι συγκεντρώσεις προσωπικού, μέσα από ειδικές κοινωνικές εκδηλώσεις ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν χρόνο να περάσουν χρόνο μαζί.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend