• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Έρευνα Vrbo: Διακοπές στον ήλιο επιλέγουν οι Βρετανοί

Ιόνιο και Ν.Αιγαίο στις top επιλογές των οικογενειών από το Ηνωμένο Βασίλειο

Διακοπές στον ήλιο θα κάνουν φέτος οι Βρετανοί με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με έρευνα της Vrbo. Το 80% των οικογενειών του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνουν σίγουροι ότι το 2022 θα ταξιδέψουν για διακοπές.

Μάλιστα, πάνω από το ένα τρίτο (36%) σχεδιάζει ήδη τις θερινές διακοπές του σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ το 28% αναφέρει ότι θα πραγματοποιήσει μακρινό ταξίδι, εκτός Ευρώπης.

Ήλιος και θάλασσα πρώτη επιλογή

Σχεδόν οι μισές από τις οικογένειες, που συμμετείχαν στην έρευνα (45%), ανέφεραν ότι θα πάνε σε ηλιόλουστους παραλιακούς προορισμούς για τις κύριες οικογενειακές τους διακοπές φέτος. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι 9 από τους 10 κορυφαίους προορισμούς των βρετανικών οικογενειών βρίσκονται στη Μεσόγειο. Από την Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά και το Νότιο Αιγαίο συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές τους.

Τα ταξίδια στις πόλεις προσελκύουν μόλις το 14% των οικογενειών του Ηνωμένου Βασιλείου και τα ταξίδια στην ύπαιθρο επιλέγονται από το 11%.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι είναι ο πρώτος πιο δημοφιλής προορισμός τους το 2022.

Οι top10 προορισμοί των βρετανικών οικογενειών, σύμφωνα με την έρευνα της Vrbo, είναι:

 1. Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία
 2. Περιφέρεια Φάρο, Πορτογαλία
 3. Επαρχία Μάλαγα, Ισπανία
 4. Επαρχία Αλικάντε, Ισπανία
 5. Ιόνια Νησιά, Ελλάδα
 6. Κύπρος
 7. Λας Πάλμας, Κανάρια Νησιά, Ισπανία
 8. Νότιο Αιγαίο, Ελλάδα
 9. Dordogne, Γαλλία
 10. Kissimmee, Η.Π.Α

Οι δέκα κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί των βρετανικών οικογενειών, εξάλλου, είναι:

 1. Βαρκελώνη, Ισπανία
 2. Μάλτα
 3. Ντουμπρόβνικ, Κροατία
 4. Νάπολη, Ιταλία
 5. Λισαβόνα, Πορτογαλία
 6. Ορλάντο, ΗΠΑ
 7. Finistere, Γαλλία
 8. Tarragona, Ισπανία
 9. Kissimmee, ΗΠΑ
 10. Sassari, Ιταλία

Ο Marwan Badran, Αντιπρόεδρος της Expedia Group Retail Markets EMEA, δήλωσε ότι η έρευνα της Vrbo αναδεικνύει το γεγονός ότι οι Βρετανοί ανακτούν την εμπιστοσύνη τους στα ταξίδια. Οι δε βρετανικές οικογένειες δηλώνουν ότι θα κάνουν θερινές διακοπές στους προορισμούς που είναι εξοικειωμένες και συνήθιζαν να πηγαίνουν πριν από την πανδημία.

Ο κ.Badran τόνισε ότι οι διακοπές αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τα μέλη των οικογενειών να περάσουν ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους. Ειδικά στα ενοικιαζόμενα σπίτια της Vrbo, εκτός από την παρέα σημασία έχει η τοποθεσία και το περιβάλλον του καταλύματος.

Πιο ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης

‘Ενα άλλο εύρημα της έρευνας της Vrbo στη Βρετανία είναι ότι 4 στις 10 οικογένειες θεωρούν σωστό ότι οι τουρ οπερέιτορ και οι διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης θα πρέπει να προσφέρουν πιο ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης.

Το 31% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο εξωτερικό τους δίνουν πρόσθετη σιγουριά και αυτοπεποίθηση για να προγραμματίσουν οικογενειακές διακοπές και να ταξιδέψουν μακρύτερα το 2022.

Το 26% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η λήψη της τρίτης ενισχυτικής δόσης εμβολίου θα ενίσχυε την αίσθηση ασφάλειας στα ταξίδια, ενώ το 23% των ερωτηθέντων εξέφρασε επίσης την επιθυμία να εμβολιαστούν και τα μικρότερα παιδιά.

Τέλος, το 47% των οικογενειών του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύουν να κάνουν καλοκαιρινό διάλειμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022 και σχεδόν τα τρία τέταρτα [το 72%] των οικογενειών επιλέγουν ως πρώτη επιλογή προορισμούς σε κοντινή απόσταση, με αυτοκίνητο, από το σπίτι τους.

Από τους εγχώριους προορισμούς που έχουν το υψηλότερο ενδιαφέρον μεταξύ των Βρετανών αυτό το καλοκαίρι, η Κορνουάλη βρίσκεται στην κορυφή, ακολουθούμενη από το Ντέβον, το Νόρφολκ και το Βόρειο Γιορκσάιρ.

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί εσωτερικού που παρουσιάζουν το υψηλότερο ενδιαφέρον μεταξύ των Βρετανών για καλοκαιρινά ταξίδια είναι:

Κορνουάλη
Ντέβον
Νόρφολκ
Βόρειο Γιορκσάιρ
Ντόρσετ
Cumbria
Highland, Caithness
Pembrokeshire
Northumberland
Gwynedd, Caernarfonshire

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις τάσεις κρατήσεων για τη φετινή χρονιά,
στο 4ο BnB Greece Conference θα βρείτε όλες τις απαντήσεις, με στοιχεία και δεδομένα.
Κλείστε τώρα τη θέση σας και προλάβετε την προσφορά των 50 δωρεάν ειστηρίων!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend