• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Εκτοξεύτηκε η Vacasa το γ’ τρίμηνο του 2021

Vacasa γ' τρίμηνο

Οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ για το γ’ τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε η Vacasa.

Μετά την Airbnb, και η πλατφόρμα κρατήσεων vacation rentals με έδρα το Πόρτλαντ, κατέγραψε τις υψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών. Η ακαθάριστη αξία κρατήσεων στη Vacasa έφτασε τα 776 εκατομμύρια δολάρια το γ’ τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 97% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020. Τα έσοδα αυξήθηκαν στο ιστορικό υψηλό των 330 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 77% σε σχέση με το γ΄τρίμηνο του 2020. Κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασαν κατά 28% τον αρχικό στόχο των 258 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας, από 1,1 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκαν σε 1,8 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν από 9 εκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 33 εκατομμύρια δολάρια φέτος.

Η Vacasa προχώρησε σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων για τα οικονομικά αποτελέσματα όλου του έτους. Έτσι πλέον αναμένει τα έσοδα να κυμαίνονται από 872 έως 877 εκατομμύρια δολάρια, 16% πάνω από τον προηγούμενο στόχο της.

Θα συνεχιστεί η ζήτηση για vacation rentals

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vacasa, Ματ Ρόμπερτς απέδωσε τα αποτελέσματα ρεκόρ στον συνδυασμό της συνεχιζόμενης επιθυμίας των καταναλωτών για ταξίδια, της συνεχιζόμενης στροφής προς τα vacation rentals και της στρατηγικής της εταιρείας. «Η ζήτηση από τους επισκέπτες είναι ο κύριος μοχλός της υπεραπόδοσής μας. Είχαμε όμως και σταθερή προσθήκη καταλυμάτων, τόσο μέσω της ατομικής μας προσέγγισης όσο και μέσω του χαρτοφυλακίου μας το 2021».

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο η Vacasa ολοκλήρωσε την απόκτηση της TurnKey Vacation Rentals. Πρόκειται για μια εταιρεία διαχείρισης με premium καταλύματα σε περισσότερους από 80 προορισμούς στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τους επόμενους 12 μήνες, η Vacasa εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι τάσεις καταναλωτικής ζήτησης θα επιμείνουν και θα οδηγήσουν σε συνεχή μετατόπιση των προτιμήσεων προς τα vacation rentals. Κάτι στο οποίο θα συμβάλει και η τάση για «εργασία από οπουδήποτε».

Η Vacasa διαχειρίζεται περισσότερα από 35.000 σπίτια σε περισσότερους από 400 προορισμούς στη Βόρεια Αμερική, το Μπελίζ και την Κόστα Ρίκα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend