• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

ΠΟΞ: Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

κανόνες υγιεινής και ασφάλειας

Οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που ισχύουν για τα ξενοδοχεία πρέπει να επιβληθούν και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αυτό ζητά με επιστολή του προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος. Επιπλέον τονίζει ότι πρέπει να εντοπιστούν όσα καταλύματα λειτουργούν παράνομα και να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η επιστολή της ΠΟΞ

Και κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου, η χώρα μας αποδείχθηκε ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός, αντάξια της εμπιστοσύνης που της έδειξαν οι επισκέπτες της. Στον τομέα αυτό καθοριστική ήταν η συμβολή των ξενοδοχείων μας, που τήρησαν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέφθηκαν για αυτά.

Παράλληλα όμως με τις επιχειρήσεις μας, ανταγωνιζόμενα ευθέως και αθέμιτα αυτές, λειτούργησαν και λειτουργούν ανεξέλεγκτα πάμπολλα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και παράνομα καταλύματα, χωρίς  ασφαλώς υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς προδιαγραφές υγιεινής και ασφαλείας.

Αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ανωτέρω καταλυμάτων ήταν κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου τα ξενοδοχεία καραντίνας να γεμίζουν με τουρίστες προερχόμενους από αυτά και να προκύψουν τα γνωστά σε όλους προβλήματα και μια άνευ λόγου και αιτίας δυσφήμηση για τη χώρα μας.

Από το Σάββατο ισχύουν πρόσθετα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Μέτρα που κυριολεκτικά επιβλήθηκαν εν μία νυκτί, χωρίς να μας δοθεί ο αναγκαίος χρόνος προσαρμογής, αλλά και ενημέρωσης των πελατών μας.

Οι επιχειρήσεις μας θα τηρήσουν πίστα και τα νέα μέτρα, με την ίδια υπευθυνότητα που έδειξαν μέχρι σήμερα.

Παρατηρούμε όμως, πως, ενώ επιβάλλονται πρόσθετοι περιορισμοί στο σύνολο της οικονομίας, τα παράνομα καταλύματα και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζουν και εν μέσω πανδημίας να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη κατάσταση.

Όσα καταλύματα λειτουργούν παράνομα πρέπει να εντοπιστούν και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Για τα διαμερίσματα που εκμισθώνονται με τη μορφή της βραχυχρόνιας μίσθωσης πρέπει να τεθούν συγκεκριμένες προβλέψεις, στο πρότυπο όσων ισχύουν και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, συγκεκριμένοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Το τουριστικό προϊόν της χώρας και οι νόμιμες επιχειρήσεις πρέπει επιτέλους να προστατευθούν.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend