Στις 19 Φεβρουαρίου 2026, στο πλαίσιο του Short Stay Athens Conference, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Stama Greece, συνοδευόμενη από τις εκλογές για τη νέα θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου. Η διαδικασία θα λάβει χώρα μετά το πέρας του Stama Elite, με ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα τακτοποιημένα μέλη από τις 4 μ.μ., τα οποία θα έχουν και δικαίωμα ψήφου.
Η φετινή εκλογική αναμέτρηση συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων, εκπροσωπώντας διαφορετικές περιοχές και επιχειρηματικά μοντέλα στον χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Ανάμεσα στους υποψηφίους περιλαμβάνονται:
Βασίλης Αργυράκης, Ταμίας Stama και CEO της See Greece, με όραμα να προσελκύσει περισσότερα μέλη, να ενισχύσει τη δικτύωση και να παρέχει έγκυρη ενημέρωση για το νομικό και φορολογικό πλαίσιο του κλάδου.
Βασίλειος – Χρήστος Οικονόμου, CEO της NOMAS, που προτείνει τη διεύρυνση της παρουσίας του Stama στην περιφέρεια και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και του θεσμικού διαλόγου με την Πολιτεία.
Γιώργος Κανελλόπουλος, Αν. Μέλος ΔΣ και CEO της Meno Property Management, που τονίζει την ανάγκη ενός ισχυρού Συνδέσμου με ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τα ζητήματα του κλάδου.
Ελένη Κουφάκη, CEO της Questbnb, με στόχο την ενεργοποίηση της Βορείου Ελλάδας και την ενίσχυση της συμμετοχής του Stama σε εθνικό επίπεδο.
Θεοχάρης Μιχαηλίδης, Γ.Γ. Stama και CEO της Villa Rentals, που έχει θέσει ως προτεραιότητα τη θεσμική σταθερότητα, τη συνεργασία με την ΑΑΔΕ και την προώθηση του κλάδου με στοχευμένο και τεκμηριωμένο τρόπο.
Κωνσταντίνος Κιάμος, Αντιπρόεδρος Stama και CEO της UPSTREET, με έμφαση στη συνέχιση της θεσμικής παρουσίας του Συνδέσμου και την προστασία των συμφερόντων των μελών.
Παναγιώτα Κύτταρη, CEO της Lodgespot Greece, που εστιάζει στην ενίσχυση υπηρεσιών για τα μέλη, στην προώθηση συνεργασιών και στην εκπροσώπηση των γυναικών στο ΔΣ.
Δημήτρης Μίσσας, ιδρυτικό μέλος της Halu, που θέτει στόχο την ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας του κλάδου στην οικονομία και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών.
Νίκος Γεωργακόπουλος, CEO της Sparrow, με όραμα την εδραίωση του Stama ως αδιαμφισβήτητου θεσμικού συνομιλητή και την προώθηση της ελληνικής βραχυχρόνιας μίσθωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στέλιος Χρηστάκης, Μέλος ΔΣ και CEO της The Central Boutique Apartments, που προτάσσει τη συστηματική οργάνωση του Συνδέσμου και τη διεκδίκηση δικαιότερης φορολογικής μεταχείρισης.
Παναγιώτης Τίτος, CEO της TitusCFU, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου του Stama στη συνδιαμόρφωση αποφάσεων για τον κλάδο.
Μανώλης Καζαβούλης, CEO της Aegean Vacation Rentals, που εστιάζει στη θεσμική διαχείριση, την εκπαίδευση και την προώθηση καινοτομιών στον χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Γιάννης Ραβαζούλας, CEO της Ma Maison Y&R, με όραμα τη μεγέθυνση του Συνδέσμου και τη δημιουργία δυναμικού υποστηρικτικού περιβάλλοντος για όλα τα μέλη.
Η φετινή Γενική Συνέλευση σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή για τον κλάδο, καθώς ο Stama Greece συνεχίζει να μετατρέπεται από έναν παρατηρητή σε επίσημο συνομιλητή της Πολιτείας, διεκδικώντας ενεργό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν τη βραχυχρόνια μίσθωση. Οι υποψήφιοι τονίζουν τη σημασία της πανελλαδικής παρουσίας, της διαφάνειας στις διαδικασίες και της ενίσχυσης των συνεργασιών μεταξύ των μελών, ώστε ο Σύνδεσμος να παραμείνει δυνατός και αποτελεσματικός.
Η συμμετοχή όλων των μελών κρίνεται καθοριστική, καθώς οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης θα καθορίσουν την πορεία και την επιρροή του Stama τα επόμενα δύο χρόνια, σε ένα περιβάλλον συνεχών προκλήσεων και ευκαιριών για τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα.


