• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΝΕΑ, Χωρίς κατηγορία

Animal Experiences: η νέα κατηγορία της Airbnb

Τη νέα υπηρεσία Animal Experiences παρουσιάζει η Airbnb στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της κατηγορίας Experience. Μέσα από αυτές, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα ενώ τα φροντίζουν, σε ένα πλαίσιο προστασίας και σεβασμού προς την άγρια ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, η Airbnb αποκάλυψε πως υπάρχει αυξημένη ζήτηση για δραστηριότητες τέτοιου τύπου, γεγονός που έχει πυροδοτήσει την κίνηση αυτή. Περίπου 1000 δραστηριότητες έχουν προστεθεί στο site. Ενδεικτικά, μεταξύ των εμπειριών που προσφέρονται είναι σαφάρι με οικολόγους στην Αφρική, επίσκεψη σε άγριους παπαγάλους στο Brooklyn της Ν. Υόρκης και πεζοπορίες με μίνι πόνυ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με αφορμή τη νέα αυτή κατηγορία, γίνεται μια προσπάθεια -μέσω της συνεργασίας της Airbnb και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης World Animal Protection– για τη θέσπιση πολιτικών που διασφαλίζουν την ηθική μεταχείριση των ζώων, ιδιαίτερα αν βρίσκονται σε αιχμαλωσία. Συγκεκριμένα οι πολιτικές αναφέρουν πως δεν καθίσταται δυνατή η άμεση επαφή με τα ζώα, ενώ τα κατοικίδια ή τα εκτρεφόμενα ζώα όπως η καμήλα και το άλογο δεν θα πρέπει να φέρουν περισσότερους από έναν αναβάτη και πάνω από το 20% του βάρους τους.

Και η TripAdvisor ανακοίνωσε πως δε θα πουλάει εισιτήρια για εκδηλώσεις ή αξιοθέατα που εκτρέφουν ή αγοράζουν θαλάσσια θηλαστικά. Αυτό συμβαίνει καθώς υπάρχει η ανησυχία πως η καλή μεταχείριση των ζώων γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για λόγους ψυχαγωγίας.

Animal Experiences και στην Ελλάδα

Στις περισσότερες από τις Animal Experiences, οι ταξιδιώτες θα συνοδεύονται από ανθρώπους έμπειρους, ειδικούς στα ζώα, όπως κτηνιάτρους, αγρότες, ερευνητές και φυσιοδίφες. Στόχος είναι να εξασφαλίσουν ότι οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιούνται σε ένα πλαίσιο δεοντολογικής μεταχείρισης των ζώων.

Ήδη στην κατηγορία αυτή έχουν προστεθεί δραστηριότητες και στην Ελλάδα, όπως μελισσοκομία, ιππασία, καταδύσεις, κ.ά.

Οι τιμές των Animal Experiences ξεκινούν από 10 δολάρια και φτάνουν μέχρι και τα 500. Σύμφωνα με την Airbnb η μέση τιμή είναι περί τα 50 δολάρια.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend