• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτοί οι 70 δήμοι θα προσφέρουν σύντομα δωρεάν WiFi

δήμοι δωρεάν WiFi

Περισσότεροι από 70 δήμοι της Ελλάδας θα προσφέρουν σύντομα δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους. Πρόκειται για το πρόγραμμα WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του οποίου οι δήμοι λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ. Αφορά την τρίτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, το κονδύλι της ΕΕ αφορά την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους. Θα δοθεί συνολικά σε 1.780 ευρωπαϊκούς δήμους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 11.000 αιτήσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

Στις προηγούμενες δύο προσκλήσεις, 6.200 δήμοι έλαβαν δελτία, με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ για την πρώτη πρόσκληση (2.800 νικητές) και 51 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη (3.400 νικητές). Η επόμενη πρόσκληση για συμμετοχή στο WiFi4EU θα δημοσιευθεί πριν από το τέλος του 2020.

Δείτε εδώ αναλυτικά ποιοί είναι όλοι οι δήμοι της Ελλάδας που θα λάβουν το κουπόνι για να προσφέρουν δωρεάν WiFi.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend