• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Rentability: Ένα ολοκληρωμένο διαχειριστικό σύστημα

Θαν. Αθανασόπουλος, Διευθ. Σύμβουλος FORTUNET HELLAS

Το Rentability είναι ένα ολοκληρωμένο διαχειριστικό σύστημα για τους διαχειριστές ακινήτων. Δίνει τη δυνατότητα να έχουν τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση των κρατήσεών τους και των οικονομικών συναλλαγών τους. Την ίδια ώρα, εξυπηρετεί τις ανάγκες marketing της δραστηριότητάς τους.

Ο κ. Θανάσης Αθανασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Fortunet Hellas Inc. εξηγεί τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του συστήματος.

 

Οι διαχειριστές ακινήτων έχουν να εκπληρώσουν ένα περίπλοκο έργο. Πώς μπορεί η τεχνολογία να τους βοηθήσει να το διεκπεραιώσουν άνετα και αποτελεσματικά;

Είναι γεγονός ότι όλες οι δραστηριότητες οι οποίες αφορούν το Hospitality της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων είναι σύνθετες και απαιτητικές. Η επαγγελματική δραστηριότητα του Διαχειριστή ακινήτων (Property Manager) αποτελείται από διαδικασίες οι οποίες έχουν να κάνουν με:

-τη διαχείριση κρατήσεων,

-την άμεση επικοινωνία με πελάτες,

-την προβολή των ακινήτων σε Πλατφόρμες-Κανάλια,

-τη διαχείριση της εξυπηρέτησης πελατών-Housekeeping,

-τη διαχείριση των Οικονομικών (Εισπράξεις – Πληρωμές – Ταμειακή ρευστότητα) και

-το marketing της δραστηριότητάς του.

Οι διαδικασίες αυτές είναι πραγματικού χρόνου, δηλαδή, πρέπει να εκτελεσθούν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή (Ημερομηνία και ώρα) για την αποφυγή προβλημάτων όπως π.χ. διπλοκρατήσεις, ακυρώσεις κρατήσεων, δυσαρέσκεια των πελατών, έλλειψη συντονισμού.

Κατά συνέπεια, κάθε διαχειριστής ακινήτων, χρειάζεται ένα Πλάνο (To do list/Schedule) με συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες οι οποίες καλύπτουν όλες τις παραπάνω διαδικασίες.

Με την ανάπτυξη της αγοράς της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, αναπτύχθηκαν ειδικές εφαρμογές λογισμικού – Property Management Systems – για την κάλυψη των αναγκών των διαχειριστών ακινήτων.

Ένα Property Management System (PMS), προσφέρει στον επαγγελματία τη δυνατότητα διαχείρισης ενός Κεντρικού ημερολογίου, τον άμεσο έλεγχο της διαθεσιμότητας, την αποφυγή διπλο-κρατήσεων και ακυρώσεων καθώς και την αυτόματη δημιουργία των ενεργειών που αφορούν τις εισπράξεις, τις πληρωμές, τις εργασίες για Housekeeping, την έκδοση παραστατικών και την αποτελεσματική επικοινωνία με τους πελάτες.

Ένα Channel manager, εξειδικευμένο για Vacation Rentals (VR), είναι επίσης μια εφαρμογή με την χρήση της οποίας ο Διαχειριστής ακινήτων μπορεί να προβάλλει τα καταλύματα του σε πολλαπλά κανάλια κρατήσεων, να ενημερώνει την διαθεσιμότητα του κάθε καταλύματος άμεσα, να αποφεύγει διπλο-κρατήσεις και ακυρώσεις και να αυξάνει την πληρότητά του,

Ένα Booking engine, προσφέρει στον επαγγελματία τη δυνατότητα για άμεση λήψη κρατήσεων (On-line Bookings) και άμεση είσπραξη του ποσού της κράτησης (on-line payments) από την ιστοσελίδα του.

 

Τι λύσεις προσφέρει στους διαχειριστές ακινήτων η Εταιρεία σας;

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού για ακίνητα από το 2006. Κατέχει εξειδικευμένη εμπειρία σε εφαρμογές για το Real Estate και ένα ευρύ πελατολόγιο με Επαγγελματίες Κτηματομεσίτες.

Τα τελευταία 5 χρόνια, με την ανάπτυξη της αγοράς της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, η Εταιρεία μας ανέπτυξε μία συνολική λύση, η οποία περιλαμβάνει:

  1. την εφαρμογή – Rentability PMS (Bookings & Properties Management System)
  2. Channel Manager,
  3. Booking engine

 

Rentability PMS (Bookings & Properties Management System)

Rentability All in one Vacation Rental Software
Rentability All in one Vacation Rental Software

Η εφαρμογή Rentability PMS απευθύνεται σε επαγγελματίες Διαχειριστές ακινήτων και καλύπτει συνολικά όλες τις διαδικασίες που καλούνται να διεκπεραιώνουν σε πραγματικό χρόνο και συγκεκριμένα:

-τη διαχείριση των κατοικιών,

-τη διαχείριση των τιμοκαταλόγων και πολιτικών (Τρόποι πληρωμής – Πολιτική ακυρώσεων),

-τη διαχείριση της διαθεσιμότητας,

-την άμεση επικοινωνία με τους επισκέπτες (e-mail, SMS),

-τη διαχείριση των εργασιών (Housekeping),

-την άμεση ενημέρωση των συνεργατών τους (συντονισμός),

-τη διαχείριση των οικονομικών τους (Εισπράξεις-Πληρωμές-Ταμείο),

-την έκδοση παραστατικών (Απόδειξη/Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών)

Channel Manager

Rentability Channel Manager
Rentability Channel Manager

Η εφαρμογή Rentability PMS, συνδέεται με Channel Manager και προσφέρει τη δυνατότητα στους διαχειριστές ακινήτων να προβάλλουν και να διαφημίζουν, άμεσα, τα καταλύματα τους σε περισσότερα από 40 Κανάλια κρατήσεων (Vacation Rentals Channels), όπως AirBnB, Homeaway, Booking.com, onlyapartments, Expedia, Tripadvisor, Atraveo, TUI Villas κτλ. με σκοπό την αύξηση της πληρότητάς τους και των εσόδων τους.

Οποιαδήποτε νέα καταχώρηση καταλύματος ή αλλαγή στα στοιχεία, τις φωτογραφίες, τις τιμές και την διαθεσιμότητα ενός καταλύματος, που γίνεται στο Rentαbility PMS ενημερώνεται αυτόματα στο Channel Manager και αυτόματα όλα τα Κανάλια στα οποία προβάλλεται το συγκεκριμένο κατάλυμα.

 

Booking engine

Rentability Booking Engine
Rentability Booking Engine

H Εταιρεία μας, επίσης, δημιούργησε και προσφέρει την πλέον εξελιγμένη Μηχανή αναζήτησης κρατήσεων (Booking engine), η οποία ενσωματώνεται πλήρως στην Ιστοσελίδα του κάθε επαγγελματία διαχειριστή ακινήτων με αποτέλεσμα να του προσφέρει τη δυνατότητα να λαμβάνει on line κρατήσεις και on-line πληρωμές μέσω των payment processors (Alpha Bank, Paypal, Braintree), τους οποίους διαθέτει.

 

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των λύσεων της Εταιρεία σας;

Το Rentability PMS (Bookings & Properties Management System), είναι η μοναδική Ελληνική εφαρμογή και καλύπτει πλήρως την διαχείριση της βραχυχρόνιας μίσθωσης καταλυμάτων.

Τα πλεονεκτήματα του είναι:

-Υλοποιείται πολύ εύκολα γιατί έχει έτοιμα όλα τα Πλάνα ενεργειών (Action Plans) που απαιτεί η κάθε διαδικασία της διαχείρισης για την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων.

Ο διαχειριστής ακινήτων έχει μόνο να επιλέξει ποιες ενέργειες επιθυμεί να περιλαμβάνει κάθε Πλάνο διαδικασίας.

Rentability Action Plan
Rentability Action Plan

-Περιλαμβάνει την αυτοματοποίηση της ενημέρωσης των πελατών, των συνεργατών και των Ιδιοκτητών μέσα από την επιλογή συγκεκριμένων ρυθμίσεων (e-mail & SMS alerts),

-Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται κάθε επαγγελματίας διαχειριστής ακινήτων για να είναι οργανωμένος και να μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τους πελάτες τους και τους συνεργάτες του (Rental agreements, Booking Confirmation, Voucher, Arrival Instructions, Τιμολόγια, Απόδειξη είσπραξης, Απόδειξη πληρωμής),

-Είναι προσαρμοσμένο με τον Νέο Νόμο για την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων και ο Διαχειριστής ακινήτων μπορεί να εκδίδει την «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» την 20η του επόμενου μήνα αυτόματα,

-Εκδίδει όλα τα απαραίτητα παραστατικά προς τον πελάτη και τον ιδιοκτήτη του ακινήτου,

-Είναι συνδεδεμένο με άλλες εφαρμογές (Channel Manager, Booking engine, payment processors, MailChip) για να καλύπτει συνολικά τις ανάγκες ενός απαιτητικού διαχειριστή ακινήτων,

-Παρέχεται με εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Εταιρεία μας που γνωρίζει τις ανάγκες του Διαχειριστή ακινήτων, με απεριόριστη εκπαίδευση και μοναδική υποστήριξη κατά την χρήση του.

 

Ποια είναι τα οφέλη του Διαχειριστή ακινήτων από την υλοποίηση ενός συνολικού τεχνολογικού μηχανισμού;

Όπως αναφέραμε, ο επαγγελματίας διαχειριστής ακινήτων καλείται να διαχειρισθεί σύνθετες διαδικασίες και καταστάσεις και κυρίως πρέπει να ανταποκρίνεται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο.

Τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης των τεχνολογικών λύσεων, μπορούν να γίνονται λιγότερο ή περισσότερο εμφανή με βάση τον αριθμό και το είδος των καταλυμάτων που διαχειρίζεται ο κάθε επαγγελματίας.

Ωστόσο, η χρήση τεχνολογικών λύσεων προσφέρει απτά πλεονεκτήματα, τα βασικότερα των οποίων μπορούν να συνοψισθούν στα εξής:

-Άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα μηνύματα πελατών,

-Άμεσος έλεγχος διαθεσιμότητας και αποφυγή διπλο-κρατήσεων (Over Bookings),

-Άμεση προβολή και διαφήμιση στα κανάλια πωλήσεων (Vacation Rental Portals),

-Real time συγχρονισμός με τα κανάλια,

-Αύξηση πληρότητας,

-Άμεση ενημέρωση διαθεσιμότητας και αλλαγών,

-Μείωση λειτουργικού κόστους,

-Μείωση του κόστους για marketing,

-Συλλογή πληροφοριών για υποψήφιους και προηγούμενους πελάτες,

-Αύξηση αριθμού επαναλαμβανόμενων κρατήσεων,

-Αύξηση αριθμού συστάσεων,

-Ικανοποιημένοι πελάτες, καλές αξιολογήσεις (Reviews), αύξηση αριθμού νέων πελατών,

-Εξοικονόμηση χρόνου,

-Αποτελεσματική Οικονομική διαχείριση,

-Σύγκριση αποτελεσμάτων με προηγούμενη σεζόν.

 

Ποιο είναι το κόστος των λύσεων αυτών;

Οι εφαρμογές και τα συστήματα που αφορούν την κάλυψη των αναγκών ενός επαγγελματία Διαχειριστή ακινήτων απαιτούν ιδιαίτερη υπολογιστική ισχύ, λόγω του ότι είναι συστήματα πραγματικού χρόνου (real time) και απαιτείται να ενημερώνονται με συχνότητα δευτερολέπτων για να αποφεύγονται προβλήματα στις κρατήσεις και στις πληρωμές.

Οι καθιερωμένοι τρόποι χρέωσης, διεθνώς, γίνονται με 2 τρόπους:

-με μηνιαία χρέωση με βάση τον αριθμό των ακινήτων που διαχειρίζεται ένας επαγγελματίας διαχειριστής ή

–με προμήθεια επί του συνολικού ποσού των κρατήσεων που λαμβάνει.

Ο δεύτερος τρόπος δεν έχει εφάπαξ κόστος, αλλά αποδεικνύεται, μεσοπρόθεσμα, πολύ πιο κοστοβόρος.

Η Εταιρεία μας, προσφέρει τη συνολική της λύση με το «Κλειδί στο χέρι» (as a Turn Key Solution) με ένα Ετήσιο συμβόλαιο με βάση τον αριθμό των ακινήτων που διαχειρίζεται ένας επαγγελματίας διαχειριστής και συγκριτικά με αντίστοιχες διεθνείς εφαρμογές, οι χρεώσεις είναι κατά 50% φθηνότερες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για 10 ακίνητα, η μηνιαία χρέωση είναι: 80€/Μήνα.

 

Η Εταιρεία προσφέρει Δωρεάν παρουσίαση και Demo της εφαρμογής Rentability PMS.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend